Najnovije vesti
Vesti Politika
Potpredsednik Indije Naidu doputovao u Beograd

Potpredsednik Indije Naidu doputovao u Beograd

Potpredsednik Indije Venkaj Naidu doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" su ga dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić i ambasador Indije u Beogradu, Subrat Batačardži.

Venkaj Naidu, Indija3, Tanjug. D. Goll Foto: D. Goll / Tanjug
Venkaj Naidu, Indija3, Tanjug. D. Goll

Potpredsednika Naidua će sutra primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potpredsedniku Indije će sutra ispred Palate Srbije biti priređen svečani dočekan, nakon čeg će uslediti tet-a-tet razgovori sa predsednikom Srbije, a potom i i plenarni razgovori dveju delegacija.

Venkaj Naidu
Foto: D. Goll / Tanjug
Venkaj Naidu

Nakon plenarnih razgovora predviđeno je potpisivanje bilateralnih sporazuma: Sporazum o saradnji Srbije i Indije u oblasti zdravlja bilja i biljnog karantina potpisaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Indije Batačardži.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Indije potpisaće potredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Indije u Beogradu Subrat Batačardži.

Potom su predviđene izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua.

Nešto iza podneva predviđen je Poslovni forum Srbija-Indija na kojem će učestvovati i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Mehruf Manalodi, predsednik Konfederacije indijske industrije, Venkaja Naidu, potpredsednik Indije i predsednik Vučić.