Brnabić: Srbija spremna za svetske IT kompanije 1EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Srbija je otvorena i spremna za saradnju sa vodećim svetskim kompanijama u oblasti IT industrije, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i izrazila zadovoljstvo što su predstavnici Nutaniksa izabrali Srbiju za ulaganje i dalje širenje razvojnog centra.

Brnabić je u Beogradu razgovarala sa osnivačem kompanije Frejm Nikolom Božinovićem i suosnivačem i generalnim direktorom kompanije Nutaniks Diražem Pandejem, saopštila je Vlada Srbije.

Srpsko-američki startap Frejm je pre tri nedelje prodat Nutaniksu za 165 miliona dolara, a njegov osnivač Nikola Božinović postao je potpredsednik kompanije.

Nutaniks je najbrže rastuća IT kompanija na svetu, osnovana je 2009. godine i jedan od poznatih lidera u oblasti klaud softvera, čija procenjena vrednost iznosi oko 10 milijardi dolara.

Predstavnici kompanije Nutaniks, na čelu sa Pandejem, posetili su Beograd kako bi se upoznali sa razvojnim timom startapa Frejm, a Brnabić izvestili o svojim planovima daljeg razvoja u Srbiji.

Brnabić je ocenila da je Frejm dobar primer za sve lokalne IT kompanije, jer je pokazala da se upornim radom i znanjem može stvoriti uspešna kompanije koja vredi više od 150 miliona dolara.

Digitalizacija je jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije i ona predstavlja našu šansu da se pridružimo ekonomski najrazvijenijim zemljama, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari