Progovorio sudija koji je razbesneo Serenu

Autor: Beta Beta
petak 14.09.2018.
16:02
Izvor: Beta

Teniski sudija Karlos Ramos rekao je danas da je zadovoljan što se, posle skandala u finalu Otvorenog prvenstva SAD, ponovo vraća poslu.

Beta/AP Photo/Julio Cortez
Beta/AP Photo/Julio Cortez

Povezane vesti

Ramos se priprema za meč polufinala Dejvis kupa između Hrvatske i SAD u Zadru.

"Fokusiran sam samo na taj meč i na to što ponovo radim. To je sve što mogu da kažem", rekao je Ramos za Asošiejtid pres.

Ramos je bio u centru pažnje skandala koji je izazvala jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams, koja ga je u finalu US Opena optužila da je lopov i nesportski se ponašala.

Zbog toga je bio na meti kritika iako je postupio po teniskim pravilima.

Ramos danas nije želeo da govori ni o detaljima diskusije sa predsednicom Teniskog saveza SAD Katrinom Adams koja je stala u odbranu Serene Vilijams. Portugalski sudija je samo kazao: "Ne mogu o tome da pričam".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 16.09.2018
10:30

Ramos jeste uradio po pravilima, ali što rekao neko ovde, ne treba se baš držati pravila kao pijan plota. Doduše, Amerikancima je to što je rekao taj naš postalo pravilo, pa se od mnogih pravila i u svetu sporta i u svetu politike - izuzimaju. Ali jeste istina da se ne sećam nijednog turnira na kome je neko administrativno izgubio gem u finalu, pa ni u polufinalu... Pisao sam već ovde, mislim da je mogao da postupi drugačije, da nešto smisli. Na primer da prekine na trenutak meč, pozove direktore turnira i konsultuje se s njima - da li da oni pokušaju da ukrote histeričnu Serenu ili da on nastavi da primenjuje pravila. Jer, oduzeti gem u finalu Gren Slema, jeste presedan. S druge strane, priča o seksizmu je - smešna i ne vidim vezu, koju pokušavaju nekako, zaista veštački, da naprave. Ideja da se dozvoli konsultovanje s trenerima jeste okej, ali je idiotski da se to pravilo menja zbog ovog slučaja. A da je glupo - jeste. I da se stalno krši - krši se. A što se tiče jednakosti, nejednakost je pre svega u činjenici da muškarci za iste pare igraju na tri, a žene na dva dobijena seta. Po meni, tu treba takođe uvesti jednakost i uspostaviti proporciju u nagradama. Na turnirima gde igraju na isti broj dobijenih setova - iste nagrade. Na Gren Slemovima, gde je odnos 2 : 3, takav odnos treba da bude i u nagradama. Na primer, na US Openu pobednik dobija 2,8m, a pobednica bi trebalo da dobije 1,866m, a u tom stilu umanjene i ostale nagrade na turniru. Možda bi to bilo predrastično. Možda upola od toga oduzeti, odnosno umesto oduzeti 0.933m oduzeti 0.466m? Ali, jednakost koja se traži mora se sprovoditi - dosledno i u svim aspektima. Polovi su, hvala Bogu, različiti, ne mogu i ne treba da budu isti, a pravila treba prilagođavati tim razlikama i činiti ih PRAVEDNIM. Vrhunske sudije moraju imati i malo osećaja i kreativnosti i ponekad biti fleksibilne. Serena je upropašćavala finale Gren Slema, zahvaljujući svojoj nemoći, a on je to finale morao da zaštiti za nijansu mudrije.

avatar
ProudKnight
Saturday, 15.09.2018
12:01

Vrhunski sudija, koji je godinama u vrhu. Ispoštovao je pravila, tako da ne vidim zašto se toliko potencira ta priča. Ah, da, Serena je amerikanka i ime u tenisu. Da se dogodilo drugoj teniserki, ne bi se niko suprostavljao na ovaj način, ali..

avatar
Sasha_Voj
Friday, 14.09.2018
17:56

Trebao je samo da kaže, u 20 godina moje karijere nikad nisam doživeo da se neko tako obraća prema meni. I tačka

avatar
Agent Provocateur
Friday, 14.09.2018
16:11

Ko se razume u tur zna da se svi vrlo dobro poznaju. Serena jednostavno nije mogla da podnese jos jedan poraz bez da napravi skandal

avatar
bagra
Friday, 14.09.2018
16:03

Sada ce da ispadne on kriv sto je ova krmaca shvatila da ne moze da dobije mec i pocela da divlja i histerise.