Teške reči između ministara na sastanku u Beču

Na sastanku EU-Afrika u Beču pale su teške reči između šefa luksemburške diplomatije Žana Aselborna i ministra unutrašnjih poslova Italije Matea Salvinija.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2018.

15:58

Teške reči između ministara na sastanku u Beču
EPA/Stephanie Lecocq

Salvini je, na sednici, ismevao Aselbornove stavove o migraciji, zbog čega Aselborn potom nije želeo da dođe na zajedničko fotografisanje učesnika sastanka.

Aselborn je prekinuo Salvinija, nakon što je Italijan ismevao njegove izjave da je stanovništvu Evrope zbog starenja potrebna migacija.

Rečima „Kakvo s...“ Aselborn je završio svoju repliku.

Salvini je kazao da ima potpuno „drugačije viđenje sveta“ od Aselborna.

“Ja radije radim za to da italijanska i evropska omladina dobijaju više dece, zato što ne želim nove robove“, poručio je on.

“Ako vama u Luksemburgu treba nova migracija, u Italiji ja radije pomažem Italijanima da ponovo prave decu“, dodao je Salvini.

Aselborn se na to žestoko naljutio i prekinuo je Salvinija, ukazujući mu da je proteklih decenija veliki broj italijanskih migranata došao u Luksemburg, zato što „Italija nije mogla da se brine o svojoj deci“.

Nakon toga je skinuo slušalice i rekao, potpuno nediplomatski, „Kakvo s....“ Salvini je preko društvenih mreža objavio verbalni sukob sa predstavnikom Luksemburga, uz komentar:„Aselbornu moj odgovor očigledno nije dobro legao. Počeo je da me vređa“.

Ovaj sukob još jednom je, prema ekspertima, pokazao koliko je dubok razdor u EU po pitanju migracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: