NIKOLA PILIĆ OSUO ŽESTOKU PALJBU: Teniseri su postali RAZMAŽENE BEBE, jer imaju stotine miliona evra! Ovo što sad rade je SMEJURIJA!
Foto: Profimedia

BEZ DLAKE NA JEZIKU

NIKOLA PILIĆ OSUO ŽESTOKU PALJBU: Teniseri su postali RAZMAŽENE BEBE, jer imaju stotine miliona evra! Ovo što sad rade je SMEJURIJA!

Tenis -

Slavni teniski stručnjak Nikola Pilić besan je zbog odluke da se posle 118 godina potpuno promeni sistem takmičenja u Dejvis kupu.

Fudbaler Barselone Đerar Pike osnivač je i predsednik kompanije "Kosmos" koja je na nedavnom glasanju u Dalasu dobila poverenje da promeni format Dejvis kupa. Ova odluka podelila je teniski svet.

Plan je da Dejvis kup počne na kraju sezone (18-24. novembar 2019.) i da se ukupno 18 reprezentacija bori u formatu klasičnog turnira. ITF je izložio biznis plan kroz koji bi ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina, a on bio bio finansiran od kineske grupe “Kosmos” koju je osnovao Đerar Pike.

Višestruki šampion ovog takmičenja razočaran je ovom odlukom.

“Odluku su donele teniske analfabete. Jedan fudbaler i jedan Japanac koji je stotine miliona evra zaradio samo u Japanu, a u drugim zemljama bio bi u problemima. Oni menjaju izgled Dejvis kupa s Amerikancima koji bi od sporta pravili predstavu. Oni prave šou. Možete zamisliti da, recimo, Kanada protiv Belgije igra u Singapuru. Ma, ko će to da gleda?! Danas igrači igraju 19-20 turnira godišnje, a mi smo igrali 35 i još Dejvis kup za eksere", rekao je Nikola Pilić za "24sata.hr" i dodaje: “Igrači su postali razmažene bebe jer imaju stotine miliona evra. Znate šta? Da su rekli da se ne igra na tri, nego dva dobijena seta, ‘ajde, u redu'... Nadal, Pike i Federer su prijatelji i ko zna šta stoji iza toga. Osim toga, ko kaže da mora biti toliko turnira? Ti koji su napravili ovo ne znaju što znači prava atmosfera Dejvis kupa. Odlučili su da će 18 nacija igrati u sedam dana, a ko kaže da neće biti bojkota? ATP je protiv toga, Engleska, Nemačka i Francuska su protiv toga. To je smejurija!"

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track