MORAĆEMO DA SRUŠIMO MARAKANU! Terzić otkrio velike planove!
Foto: FK Crvena zvezda

rekonstrukcija je preskupa

MORAĆEMO DA SRUŠIMO MARAKANU! Terzić otkrio velike planove!

Fudbal -

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da se u klubu ozbiljno razmišlja o rušenju postojećeg stadiona i izgradnji potpuno novog!

Terzić smatra da jer rušenje Marakane neminovnost, jer se rekonstrukcija ne isplati.

"Mi ćemo ući u rekonstrukciju, međutim, svaki početak posla otvara tri nova posla. Pa tri nova otvaraju devet novih. U principu, mnogo je skuplje rekonstruisati. Sada dobijamo licencu UEFA, ali dugoročno, u periodu od pet do deset godina, Marakana će morati da se ruši i da se gradi nov stadion, jer je neuslovna za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će UEFA biti sve zahtevnija. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderan, nov, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje", rekao je Terzić gostujući na TV Kopernikus.

Terzić je otkrio da je o tome već razgovarao sa državnim vrhom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona koji ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track