Protiv siromaštva 8 milijardi evra u naredne 4 godine

Tanjug

13. 09. 2018. u 23:20

Vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona planira da u naredne četiri godine izdvoji osam milijardi evra za borbu protiv siromaštva

Против сиромаштва 8 милијарди евра у наредне 4 године

Foto Tanjug

Vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona planira da u naredne četiri godine izdvoji osam milijardi evra za borbu protiv siromaštva, izjavio je portparol francuske vlade Benžamen Grivo.

"To je veoma snažna politička odluka u trenutku kada posvećujemo veliku pažnju javnim troškovima", rekao je Grivo listu "20 Minit" (20 Minutes).

Kako prenosi Rojters, Grivo nije precizirao da li će taj novac proisteći iz novih fondova ili, pak, iz postojećih sredstava koja se već nalaze u okviru drugih budžeta, a kojima će se promeniti namena.

Nije naveo ni kako će novac biti trošen, ali je rekao da je vlada isplanirala više mera kako bi ljude vratila na posao ili im dala bolja radna mesta.

Makron, koji se našao na udaru kritika da je "predsednik bogatih" nakon što je smanjio poreze za bogate i kompanije, danas će, kako je najavljeno, izneti svoju strategiju protiv siromaštva, napominje britanska agencija.

Makronov plan protiv siromaštva, koji je jednom već odlagan, odavno je najavljivan jer on nastoji da ubedi glasače da njegova reformska agenda ne ide na ruku samo bogatima i privrednicima.

Statistička agencija ISEE procenila je da je 2016. godine oko 8,8 miliona ljudi u Francuskoj - odnosno 14 odsto stanovništva te zemlje - živelo u siromaštvu, što je definisano kao 60 odsto od prosečnih prihoda, navodi Rojters.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Евроталибанско лудило мозга

13.09.2018. 23:39

Сигурно ће их све нахранити, обући и огрејати овај Ротшилдов потрчко-демагог......само негде у парлалелном универзуму.