Vulin: Vojna policija dobija najsavremenije kombije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je da će Vojna policija posle mnogo godina dobiti motociklističko odeljenje kao i najmodernija kombi vozila.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2018.

18:27

Vulin: Vojna policija dobija najsavremenije kombije
Foto: Thinkstock

Prisustvujući svečanom prijemu povodom Dana Vojne policije, ministar je ocenio da je reč o elitnoj jedinici koja se, kako je naveo, bori sa kriminalom i ponašanjem koje je nespojivo sa ugledom i dostojanstvom pripadnika Vojske Srbije.

"U ratu, Vojna policija je elitna jedinica koja se ne sklanja iz prve linije. U miru, ona se bori sa svim onim od čega bismo nekada najradije okrenuli glavu – sa kriminalom i ponašanjem koje je nespojivo sa ugledom i dostojanstvom pripadnika VS", kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da su pripadnici Vojne policije uručili ministru "crnu beretku", simbol te jedinice u znak zahvalnosti za uspešno ostvarenu saradnju i pruženu podršku.

Prijemu su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojni gosti.

Dan Vojne policije obeležava se 14. septembra u znak sećanja na taj datum 1955. godine kada je formirana vojna policija tadašnje Jugoslovenske narodne armije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: