Četvrtak, 13.09.2018.

17:09

Veselji: Beograd da malo bolje sluša Merkelovu

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji posavetovao je Beograd da "malo bolje sluša" kancelarku Angelu Merkel.

Izvor: B92, Tanjug

Veselji: Beograd da malo bolje sluša Merkelovu
EPA

Govoreći za "Dojče vele" o očekivanjima od dijaloga Beograda i Prištine, Veselji je rekao da je "vrlo ubeđen da bi poruke gospođe (nemačke kancelarke Angele) Merkel trebalo malo bolje da se slušaju i u Beogradu, pošto su na Kosovu shvaćene u potpunosti".

On je u intervjuu, koji je dao tokom posete Tirani, ocenio da "neće biti promena granica, ni razmena teritorija".

"Biće nedodirljivosti naše državne teritorije i pune suverenosti. Neće biti zajednice srpskih opština sa izvršnim kompetencijama koja ugrožava ustavni poredak i teritorijalni integritet Kosova", rekao je Veselji.

Na konstataciju DW da je "predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana rekao da neće priznati državu Kosovo" i pitanje koji je njegov stav, Veselji je odgovorio sa: "Simpatičan je predsednik Srbije, gospodin Vučić", te dodao da su "njegovi govori o miru dobri", ali mu ne ide na čast kada, kako je rekao, "promoviše Miloševića".

Na opasku novinarke DW da je "proteklih dana bila tamo (u Preševskoj dolini) i videla da su Albanci tamo vrlo zainteresovani da se pripoje Kosovu", Veselji je kazao da je "to deo albanskog nacionalnog bola i saosećanja sa njima".

"Mi ćemo biti sa njima, ali bez davanja preteranih nada i bez zloupotrebe njihovog stanja. Mi tražimo od međunarodnih partnera, ali i od predsednika Vučića, ako je zaista zainteresovan za evropske integracije, da svoje građane, Albance koji žive u Srbiju, tretira na dostojanstven način. U suprotnom, situacija neće biti povoljna i neće biti dobrih preduslova za uspešan dijalog", rekao je Veselji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: