13. septembar  2018. 13.45  →  19.21 | Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

Dilema: Koji fakultet upisati?

ODŽACI -

U Somboru , Apatinu, Odžacima i Kuli postoje odeljenja tri privatna fakulteta i državni Pedagoški. Mada ne postoji evidencija koliki broj od 1200 svršenih srednjoškolaca je odlučio da studira Na Edukonsu, Megatrendu i novootvorenom Odeljenju Fakulteta za menadžment u Odžacima ima dovoljno mesta.

video icon

Koji fakultet odabrati u malom mestu kada nemate dovoljno novca, a želite da studirate. Šta se nudi svršenim srednjoškolcima u Zapadno-bačkom okrugu pred drugi upisni rok.

 odzaci 07 01 2015

Todor Lučar je stipendista fakulteta FAM u Odžacima i studiraće uz rad, jer nije mogao da putuje u Novi Sad.

"Odlučio sam se za menadžment informacionih tehnologija i zato što odavde sam iz Odžaka i drago mi je što se otvara ovde. Inače sam u Magni počeo da radim i ne želim da izgubim taj posao, a želim da završim fakultet", pojasnio je Lučar.

Dekan Fakulteta za menadžment prof.dr Goran Kvrgić kaže da su odlučili da dođu na noge studentima i da žele da im omoguće povoljno sticanje znanja po najnižoj ceni studiranja.

"Ono po čemu se izdvajamo jesu savremeni programi i ono što se danas radi u Evropskoj uniji i ono što se danas radi u svetu. Profesori koji su provereni u smislu dugogodišnje prakse. Naši studenti imaju naglasak na praktičnim znanjim i osposobljenosti studenata da mogu bez problema da se uklope u privredni život u Srbiji.Imamo i nagrade za naše studente. Stipendiramo one koji su najbolji, dakle, šaljemo poruku studentima da se svaki rad vrednuje i isplati", izjavio je on za RTV.

Mia Marić, prodekan za nastavu Pedagoškog fakulteta kaže da mesta pred drugi rok ima dovoljno i da očekuje one koji nisu uspeli da upišu željeni fakultet,

"Mi upisujemo student i u ovom roku na sva četiri smera akademskih studija, učitelj vaspitač, dizajner medija u obrazovanju i bibliotekar informatičar. Ono što možemo sada sa sigurnošću rečći pošto danas traje upis iz prethodnog kruga, da na tri smera, učitelj vaspitač i dizajner će biti prostalih i budžetskih mesta" kaže Marićeva..

Studenti iz Odžaka za godinu studija treba da plate od 900 evra na FAM-u do 1100 na Edukonsu, a pedagoški fakultet ne naplaćuje prvu godinu studiranja. Rokovi su naredne sedmice,a detaljnije informacije na internet stranicama fakulteta..

Tagovi