Ex -Yu

Pejčinović Burić:Opasnost od prekrajanja granica

Pejčinović Burić:Opasnost od prekrajanja granica
Foto: Facebook Ministarstvo vanjskih i europskih poslova | Pejčinović Burić:Opasnost od prekrajanja granica

VAŠINGTON - Šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović-Burić razgovarala je u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, između ostalog, i o dijalogu Beograda i Prištine, i upozorila pritom na opasnost prekrajanja granica.

"Izrazila sam zabrinutost što se govori o razmjeni teritorija, jer mislimo da to nije načelo na kojem su poslije Drugog svjetskog rata funkcionisale evropske zemlje i da ne bi bilo dobro praviti podjelu po etničkim linijama zato što bi bilo kakva podejla takve vrste i razmena teritorija mogli doneti destabilizaciju i preslikati se na druge države i u regionu i šire", rekla je Pejčinović-Burićeva.

Kako prenosi Hina, ona je naglasila da je dijalog Beograda i Prištine za Hrvatsku vrlo važan i važno je, kako je rekla, da se dođe do dogovora koji "neće ugroziti bezbednost ni zemalja u regionu niti imati šire implikacije".

Marija Pejčinović-Burić boravi u dvodnevnoj poseti SAD, prvoj posjeti nekog hrvatskog šefa diplomatije Vašingtonu poslije nekoliko godina pauze, navodi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije