KNEZ MIHAILOVA ULICA: Granitne ploče već polomljene

S. B. M.

12. 09. 2018. u 23:59

Baš na ulazu u glavnu pešačku zonu, gde su neimari radili početkom leta, kocke ponovo ispale iz ležišta

КНЕЗ МИХАИЛОВА УЛИЦА: Гранитне плоче већ поломљене

Od poslednje sanacije prošla su samo dva meseca

NISU prošla ni dva meseca otkako su radnici dotrajale ploče u Knez Mihailovoj ulici zamenili novim, a one su ponovo ispale iz ležišta. Baš na ulazu u glavnu pešačku zonu, gde su neimari početkom leta zamenili sve granitne ploče, one su ponovo ispale iz ležišta. Sada građani ponovo moraju da paze gde gaze, kako se o rasklimatane i upale granitne kocke ne bi sapleli.


Na pitanje kada će biti zamenjene novim i da li teče garantni rok, "Novosti" nisu dobile odgovor. Iz JP "Putevi Beograda", koje je raspisalo tender za sanaciju pločnika, nisu objasnili ni ko je kriv što je tek postavljeni granit posle dva meseca popucao.

Jedno je sigurno, majstori će morati na popravni. Zamena kocaka počela je u maju, a radnici su menjali dotrajali granit od Sremske do Pariske ulice. I na platou kod Doma omladine menjane su neke ploče vrlo brzo pošto su postavljene.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Sale

13.09.2018. 07:49

Hoce li se ikad firme koje fuserisu naci na crnoj listi, pa da vise nikad ne dobiju posao!?

Маја М.

15.09.2018. 14:32

@Sale - Морају да фушеришу да би им се исплатила провизија коју плаћају за добијени тендер.

ZZZ

13.09.2018. 07:58

Kvalitetno uradjeno ! " ja tu ništa neb dirao" idealno mesto sa selfi, gde bi se inače toliki tursti slikali ? Glavni grad - glavna ulica, lelota !

zaboravljeno koferče

13.09.2018. 09:01

Nisu tu krivi toliko neimari. Ploče se lome zato što po njima gaze teška vozila kojima tamo mesto nije. Svako jutro idem Knez Mihajlovom i ne mogu da se načudim količini pretovarenih dostavnih vozila... Te ploče nisu predviđene da bi po njima išla vozila te mase. Zato se i dešava da se ploče prvo rasklimaju pa onda i polome. Mogu neimari da ih postavljaju koliko ih volja ali dokle god po njima budu gazili kamioni nema im spasa. Gde je komunalna policija? Spava?Ili zavrću ruke ženama?

Zoran

15.09.2018. 15:05

@zaboravljeno koferče - Tako isto su uništili kilometre pešačkih staza na obaloutvrdama(kej) pored reke Dunav i reke Save. Samo,ko će sve to da plati? Građani,grad Beograd ili oni koji supravili takvu štetu?

majko srbijo

13.09.2018. 10:00

Pa normalno kocke nisu predvidjene sa vozila a pogotovu da teza dostavna vozila.Pa to je i uredjeno da bi se stalno saniralo i naplacivalo

Објашњење

13.09.2018. 10:11

Када су гранитне плоче постављене пре 30 година предвиђено је да у Кнез Михајлову улицу не улазе доставна возила него да се истовар обави у околним улицама (Краља Петра, Вука Караџића, Змај Јовина) а да се роба одатле колицима ноћу развози по радњама. Све је лепо функционисало док неком у међувремену није пало на памет да гранит постави и у свим околним улицама а затим све заједно отвори ноћу за саобраћај теретним возилима.

Hercegov Grad

13.09.2018. 18:53

Neko se ovaujdio,a znalo se da ce se ovo desiti posle kisa!Pa ceo Cerak Vinogradi ,dok ides ulicom,ploce sklamcu i ako je kisa prskaju po tebi!

DORČOLAC

16.09.2018. 14:40

Pa normalno kada se ne radi kako treba i kada nema ko da kontrolise.Uvek ce tako biti dok kontrola"spava".Kada se bude to promenilo,onda cemo imati i ravnije trotoare i pesacke zone!