Predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić ocenio je da će opozicija udružena u koaliciju „Bolja Crne Gora“ osvojiti vlast u Podgorici. Milić je za Vijesti rekao da je kampanja za lokalne izbore u 14 crnogorskih opština pokazala da model ujedinjene opozicije funkcioniše i da „ne vidi prepreku“ da opozicija nastavi ujedinjeno da deluje i nakon izbora 23. maja.

On je sa „indignacijom i prezirom“ odbacio navode premijera i lidera vladajuće Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da je ujedinjene opozicije organizovao kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića.

Jedan od čelnika opozicione koalicije „Bolja Crna Gora“ je rekao da je obavestio ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića da poseduje dokaze da aktivisti DPS-a nude novac biračima radi otkupa ličnih karata.

Građani Podgorice, gradskih opština Golubovci i Tuzi, te Andrijevice, Bara, Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada, Žabljaka , Kolašina, Plava, Plužina, Pljevalja, Rožaja, Ulcinja i Šavnika će 23. maja birati odbornike u lokalnim parlamentima. Predizborna tišina za lokalne izbore 23. maja počinje danas u ponoć i biće na snazi do zatvaranja birališta.

Ko je bio u Beogradu

Funkcioner Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević izjavio je juče da zna da su lideri opozicione koalicije „Bolja Crna Gora“ bili „na sastanku u Beogradu“, radi dogovora o lokalnim izborima koji će biti održani u nedelju, 23. maja. „Znam da su lideri opozicije bili u Beogradu, na jednoj vrsti sastanka, to nisu ni negirali“, rekao je Konjević na konferenciji za novinare. On je, takođe, kazao da SNP ima kancelariju u Beogradu.

Mugoša „najgradonačelnik“

Podgorica – Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša dobitnik je priznanja „menadžer godine“ za oblast „Najgradonačelnik u regionu“, koju dodjeljuje Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope. U obrazloženju se navodi da se nagrada Mugoši dodjeljuje za višegodišnje aktivnosti i konkretne rezultate u razvoju Podgorice, a posebno zbog omogućavanja bržeg privrednog razvoja grada, rješavanju infrastrukturnih problema i efikasnog rada gradske uprave. Najavljeno je da će Mugoši priznanje 1. jula u Sarajevu uručiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić. Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari