Samo jedna ponuda za PKB

Jedna kompanija dostavila je ponudu za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegovih zavisnih društava, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.
"Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njegovih zavisnih društava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija", navode u ministarstvu.
 
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, jedinu ponudu je dostavila Srpska ispostava kompanije "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, iznosi 104,5 miliona evra, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda.
 
Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 miliona evra, a prema poslednjoj proceni 208 miliona evra.
 
Ko se i zvanično prijavio, javnost bi trebalo da sazna 13. septembra u podne za kada je zakazano otvaranje ponude.
 
Imovinu čini više od 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, kao i poljoprivredne mašine, kombajni, traktori...
 
PKB trenutno zapošljava oko 1.700 radnika.
  • Bojan

    11.09.2018 21:45
    U indoneziji stranac ne može da postane vlasnik nekretnine.
    Ješće narod to što je zasadio.
  • Laloš

    11.09.2018 19:33
    Neko mora ovo da zaustavi ili da se sve stranke koje danas nisu u vlasti dogovore i unapred se obavežu da će ovu pljačku Srbije da ponište čim pobede na izborima.
  • riba na suvom

    11.09.2018 10:20
    Al Dahra, tj. veliki brat. Shvatite da ne postoje arapi, samo naši. Gledali ste seriju "Porodično blago" i svi ste čuli za Peru ciganina/Abu Bekir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.