HBO je sa originalnim programom pobedio sve striming servise

Novosti Online

10. 09. 2018. u 23:46

Digitalno tržište koje nameću striming servisi nikada nije bilo konkurentnije kao u 2018. godini, a svi veći "igrači" ulažu milijarde dolara u originalni program

ХБО је са оригиналним програмом победио све стриминг сервисe

Depositphotos

Digitalno tržište koje nameću striming servisi nikada nije bilo konkurentnije kao u 2018. godini, a svi veći "igrači" ulažu milijarde dolara u originalni program, piše IGN Adria.

Netfliks je tako nadmašio svaki studio u Holivudu ulivši u svoje sadržaje 13 (trinaest) milijardi u 2018. godini, dok se Amazon sprema da "ispljune" čitavu milijardu samo na "Lord of the Rins" seriju. Međutim, po svemu sudeći - džaba im novci (ko zapeva neka napusti sajt, prim. aut.).

U nedavnoj studiji koju je objavio Streaming Observer, kada se sagledaju rejtinzi, pozitivni utisci i mišljenja kritičara o originalnim sadržajima - HBO vodi. Ne mnogo, ali vodi. Zapravo, "stara garda" je iza sebe ostavila apsolutno sve streaming servise: netfliks, Hulu, Amazon, te mreže Ej-Em-Si, Starz, Ef-iks, Šoutajm i USA.

Streaming Observer je do ovih rezultata došao kalkulišući podatke sa sajtova kao što su Metacritic i Rotten Tomatoes. Metacritic , recimo, sumira rejtinge za serije po sezonama, te se do konačne ocene dolazi sa srednjom vrednošću svih sezona.

Da ne davimo mnogo, pogledajte tabelu:



Rezultati su interesantni ako uzmemo u obzir da je i potpredsednica Netflksovog departmana za originalne sadržaje, Sindi Holand, izjavila najizlizaniji zaključak ikada, da "kvalitet i kvantitet ne idu zajedno", iako utisci i recenzije njihovih serija ne idu preterano tome u prilog.

Da ne grešimo dušu, Netfliks ima do sada ukupnih 112 nominacija za Emmy, čime je pobeđen i gore spomenuti HBO sa 108, a sa sedam stotina originalnih sadržaja u dosadašnjoj 2018. godini ovaj servis ima priliku da "pojede" konkurenciju.

No, budimo realni, ovaj cunami filmova i serija teško da je održiv po pitanju kvaliteta i pažnje publike uopšte, a čini se da streaming servisi ne samo da nemaju nameru da se obuzdaju i misle na kvalitet onoga što puštaju "u promet", već će se cifra sadržaja najverovatnije povećavati iz godine u godinu.

I tako sve dok jednog dana cela priča ne implodira, kada raznorazni direktori i odbori shvate da je nemoguće da ljudsko biće aktivno isprati dve stotine prokletih serija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije