ODLUČILI DA IPAK ISPIŠU DECU: Direktorka nije dala ostavku

M. Drobnjak

10. 09. 2018. u 19:34

U Osnovnoj školi "Mataruge" kod Pljevalja u ponedeljak nije počela nastava. Roditelji podneli zahtev za upis u školu u Maoču

ОДЛУЧИЛИ ДА ИПАК ИСПИШУ ДЕЦУ: Директорка није дала оставку

Savet roditelja ispred škole, Foto M. Drobnjak

UČENICI Osnovne škole "Mataruge" iz istoimenog pljevaljskog sela ni u ponedeljak nisu krenuli na nastavu.

- Nakon razgovora sa Markovićevom mi smo decu poslali kući, a onda smo se uputili u OŠ "Mile Peruničić" u Maoču i podneli zahtev za upis naše dece u tu školu - saopštili su iz Saveta roditelja.

Oni su napomenuli da su u ponedeljak ponovo pokušali, još jednom, da razgovaraju sa direktorkom Marković i da je zamole da napusti pomenutu školu jer je, kako tvrde, za direktora ne žele ni njihova deca, ni roditelji.

- Nakon toga je ona počela da nas ismejava govoreći da neće da ide, pa ni po cenu da se škola zatvori. Ne možemo da razumemo da Ministarstvo koje i dalje drži ovakvu osobu na čelu jedne obrazovne ustanove - navodi se u saopštenju Saveta roditelja, koji su uputili još jednu molbu ministru prosvete Šehoviću da smeni direktorku Vanju Marković.



Iz Saveta roditelja kažu da će danas ispred škole održati konferenciju za medije nakon čega će se njihova deca uputiti peške u školu, u deset kilometara udaljenom Maoču.

Direktorka Marković nije podnela ostavku iako je u petak nagovestila da se to moglo desiti. Ona je kazala da je ceo problem nastao zato što su roditelji izmanipulisani.


IZMANIPULISANI

- SVE ovo oranizuje jedan čovek kome je radni odnos prestao 31. jula. Na sednici Nastavničkog veća od 27. avgusta ove godine izvršena je podela časova nastavnicima. Prvo je dopunjena norma nastavnicima koji su u stalnom radnom odnosu a slobodni časovi su raspoređeni. On više nije u radnom odnosu. Prošlog ponedeljka je okupio roditelje i od tog dana počinju problemi - kazala je direktorka Vanja Marković.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije