Naslovnica Spora: Novi dragulj iz Brazila
Naslovnica Spora: Novi dragulj iz Brazila

Brazilski “ritmista“ zaludeo svet: Barsa, Real, PSŽ, giganti iz Mančestera, Milan... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.09.18. | 09:10

Svi bi Lukasa Paketu

U jednom trenutku učinilo se da je Pari Sen Žermen završio sve formalnosti i da se Lukas Paketa definitivno seli u Francusku. Ali posle inicijalne informacije – muk. I tako danima. Mediji su bili oprezni. Ali kad se ispostavilo da paraf na ugovor sa Svecima ipak nije udaren priča je ponovo počela da kola. Tiho. Pa malo glasnije. Sve dok danas nije na sva zvona odjeknula u Kataloniji. Barsa je kenula po Paketu!

Nije ni ona prva. Još ranije su mediji pisali i interesovanju Reala, ali Kraljevski klub je samo razmatrao opciju. Barselona izgleda ozbiljnija. Ritam je ono što je potrebno Barseloni. A selektor Tite je baš za Paketu i Artura Mela – koga je Blaugrana već dovela iz Gremija – skovao teremin “ritmista“. Igrači koji diktiraju ritam utakmice. I prostor. I vreme.

Izabrane vesti

Istina, Artur i Paketa su različiti igrači. Koliko nekad i Ćavi i Andres Inijesta. Različiti, ali savršeno kompatibilni. Projektovano je da kroz koju godinu oni – uz Kazemirovu podršku - u penziju oteraju Paulinja, Fernandinja, Renata Augusta...  

Paketa je tu najofanzivniji deo trozubca. Ofanzivni vezni Flamenga je igrač koji će da vas oduševi potezom, fintom, vicom. Već je debitovao u A selekciji Brazila. I ima cenu skladnu tome: 50.000.000 evra košta njegova sloboda. Davno su prošla vremena kad su brazilski klubovi prodavali budzašto. Posebno kad imaju ovakav dragulj. Mauricio Barbijeri je u Flamengu Paketi dao svu slobodu. Od toga da se vraća do svog kaznenog prostora, pa i da sam završava akcije. Već osam golova postigao je ove sezone.

Zameraju mu što kao i mnogi zemljaci nije uvek konstantan. Ume da se na nekim utakmicama “ne pojavi“. Ali kad mu se igra – pravi razliku. Otud i naslovna strana na katalonskom Sportu za Paketu.

U Flamengu već mesecima pokušavaju da Paketu ubede da potpiše novi ugovor. Naravno, skočila bi visina obeštećenja. Na 70.000.000 evra. Aktuelni mu ugovor ističe 2020. što znači da bi sledeće leto predstavljalo poslednju šansu za ozbiljan transfer. Barsa je zato spremila specijalnu ponudu. Kao i u Arturovom slučaju kupila bi Paketu već u januaru, ali bi ga ostavila u Flamengu.

Moraće da požuri. Pari Sen Žermen je ozbiljan kupac, Florentino Perez posle gubitka Nejmara kojeg mu je Barsa otela ispred nosa ne voli da najljućem rivalu prepušta TOP talente iz Brazila. U igri su i mančesterski giganti, Siti i Junajted, pa Liverpul, Čelsi, čak i Milan, koji je navodno već slao i Leonarda i Kaku da šarmiraju Paketu.

Sledeća velika stvar iz Brazila. Tako bi trebalo da bude...


tagovi

Lukas Paketa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara