KRAJ: Đoković-Del Potro 6:3, 7:6, 6:3

Novosti online

09. 09. 2018. u 21:30

Srpski teniser u Njujorku posle velike borbe i više od tri časa igre savladao dobrog prijatelja i stigao do 14. grend slem titule u karijeri

КРАЈ: Ђоковић-Дел Потро 6:3, 7:6, 6:3

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Tako to rade veliki šampioni! Novak Đoković je kralj Ju-Es opena!

Posle velike borbe i tri sata i 11 minuta igre je savladao dobrog prijatelja Huana Martina Del Potra - 6:3, 7:6 (7:4), 6:3. U kakvom su odnosu je moglo da se vidi i po završetku kada je srpski igrač izdvojio vreme da popriča sa njim i da smiri uplakanog Argentinca.

Pronašao je srpski as rešenje za "projektile" protivnika, odigrao odlično i stigao do trećeg pehara u Njujorku, a ukupno 14. grend slem trofeja u karijeri do sada!

Ujedno, ovo znači da će na najnovijoj ATP listi zauzeti treće mesto i da će imati šansu da se vrati na tron do kraja godine, pošto Nadal i Federer brane veliki broj poena.

PRVI SET

1:0 - Agresivno je krenuo Novak od starta, izlazio i na mrežu već u prvom gemu za prvo vođstvo na meču. Sudija Alison Hjuz je tokom gema više puta morala da opominje navijače Argentinca koji su bili previše bučni sa tribina.
1:1 - Odlični servisi Del Potra koji bez izgubljenog poena stiže do gema.
2:1 - Argentinac kreće snažno na startu i dobija prva dva poena. Novakova taktika je bila jasna - napad na bekhend protivnika. To je dalo rezultat pa je osvojio naredna tri poena. Delpo je izjednačio, ali je Đoković maestralnim forhendom i odličnim servisom zadržao prednost.
2:2 - Del Potro uz malo problema dolazi do gema.
3:2 - Novak nastavlja sa odličnim servisima i rutinski osvaja gem.
3:3 - Čuva Argentinac svoj servis.
4:3 - Ekspresno, za nešto više od 60 sekundi Novak uzvraća istom merom.
5:3 - BREJK! Del Potro je brzo stigao do 40:0, pa napravio dve greške, posle čega je Novak fenomenalnim forhendom stigao do "đusa". Odličan ritern i greška Argentinca su mu doneli prvu brejk loptu na meču. Duga razmena, strpljiva igra srpskog igrača i brejk!
6:3 - Stigao je Delpo do 30:30. Tada je Đoković fenomenalno odservirao i došao do set lopte, da bi posle toga u još jednoj dugoj razmeni došao do vođstva u setovima.

DRUGI SET

0:1 - Idealan početak drugog seta za Srbina. Prvo je stigao do 0:30, ali je Argentinac odličnim servisima došao do gem lopte. Međutim, par sjajnih poteza i neverovatan "pasing-šot" su mu doneli brejk šansu. Nije je realizovao, poslao je bekhend daleko u aut. Argentinac je uzvratio greškom, ali je potom sjajnim servisom uspeo da se izvuče. Dobar forhend, pa greška Novaka i Del Potro uzima gem.
1:1 - Posle maratonskog je usledio znatno brži gem koji Novak bez poteškoća dobija.
2:1 - BREJK! Sjajan gem na "Artur Ešu". Delpo je krenuo na mrežu, a Novak idealnim lobom uspeo da prebaci "džina iz Tandila" i da potom odličnim smečom stigne do 30:30. Argentinski igrač se iznervirao, nešto snažnije počeo da udara forhende, a kada je jasno izbacio jedan u aut, tažio je "čelendž", više u želji da dođe do daha pred brejk šansu. Prvi servis e promašio, a kod drugog je Huan napravio veliku grešku. Novak vodi!
3:1 - Đoković potvrđuje brejk. Odlično srpski igrač "čita" protivnika, donosi prave odluke i uvećava prednost. I u ovom gemu je sudija Alison Hjuz morala da opominje navijače Argentinca da se smire.
3:2 - Del Potro uspeva da prekine seriju srpskog igrača i da osvoji gem. Kako meč odmiče tako Novak sve bolje vraća servise protivnika.
3:3 - BREJK! Argentinac se trudi što više da se izvlači na forhend i šalje prave "projektile". To mu je donelo prvu brejk loptu na meču. Novak se izvukao i onda imao šta da kaže na srpskom Del Potrovim navijačima koji su pre servisa vikali kako bi omeli srpskog igrača. Uz malu pomoć mreže je potom do još jedne brejk lopte stigao argentinski as, da bi novak forhend poslao u aut za izjednačenje.
3:4 - Sada je Del Potro taj koji igra nešto bolje i od 3:1 dolazi do vođstva u drugom setu.
4:4 - Atmosfera u pojedinim momentima meča podseća na Dejvis kup. Sudija u stolici ima dosta posla sa Del Potrovim navijačima. Novak uz dosta problema uspeva da pronađe rešenje za forhende protivnika, da spasi dve brejk lopte i da izjednači posle maratonskog gema koji je trajao oko 20 minuta. Pred kraj gema je bila i jedna veoma zanimljiva situacija gde su Novak i Huan razgovarali sa sudijom zbog problema sa lopticama.
4:5 - Kao što to obično biva, posle dugog, usledio je jedan nešto kraći gem i vođstvo Delpa. Sada je argentinski igrač taj koji se žali, kako na stanje loptica, tako i na činjenicu da krov prokišnjava.
5:5 - Muči se Đoković sa prvim servisom, ali uspeva i pored toga da stigne do izjednačenja.
5:6 - Odlični servisi Argentinca koji ponovo dolazi na gem do seta.
6:6 - Servis je proradio i doneo Novaku taj-brejk drugog seta.
7:6 - Novak dobro započinje odlučujući gem i pravi mini-brejk, ali Delpo uzvraća duplom merom. Potom je Argentinac forhend poslao u mrežu pa je posle pet poena Delpo vodio (2:3).  Čuvali su obojica svoje servise, da bi Huan potom forhend poslao u mrežu i omogućio Novaku dva servisa za set (5:4). Duga razmena, Del Potro ponovo forhend šalje u aut za prvu set loptu srpskog igrača. Fantastičan poen, Đoković je bio strpljiv, napao u pravom trenutku i duplirao prednost - 7:4.

TREĆI SET

1:0 - Novak je pauzu u setovima iskoristio da ode do svlačionice. Po povratku na teren je krenuo dobro, osvojio dva prva poena, ali je Delpo sjanim drop-šotom izjednačio. Potom je Srbin našao način se izbori sa forhendima protivnika i da uz malo sreće povede.
1:1 - Đoković idealno započinje drugi gem, uspeva da lobuje Del Potra i dobije aplauze sa tribina. Međutim, Huan uspeva da pronađe pravi servis i da dođe do izjednačenja.
2:1 - Još jedan brz gem i Novak smečom osvaja gem.
3:1 - BREJK! Slao je Del Potro "bombe" iz servisa, sve to je Novak vraćao, a onda u pravim trenucima iz defanzive prelazio u ofanzivu i terao protivnika na grešku. To mu je donelo brejk šanse. Prvu je Argentinac spasao dobrim servisom, ali je kod druge bekhend poslao daleko u aut. Novak ima osetniju prednost.
3:2 - BREJK! Gem je počeo uspešnim "čelendžom" Đokovića koji je potom pitao i sudiju Alison Hjuz kako je moguće da nije videla da je lopta pala na liniju. Del Potro je potom sjajnim forhendom poslao lopticu pored Đokovića koji je izašao na mrežu i dobio aplauz od srpskog igrača. Huan Martin je došao do 15:30, pa je Novak izjednačio, a zatim poslao dve loptice pravo na liniju i sjajnim volejem na mreži osvojio poen. Međutim, bekhend je poslao u aut, pa je vraćena neizvesnost. Novak potom šalje forhend u mrežu što donosi brejk loptu Del Potru. Novak dobija upozorenje zbog prekoračenja vremena kod servisa, a Argentinac odličnim izlaskom na mrežu vraća brejk.
3:3 - Del Potro odličnim servisima osvaja gem i dolazi do izjednačenja.
4:3 - Sedmi gem počinje duplom servis greškom srpskog igrača. Uz dosta problema Đoković uspeva da pronađe način da osvoji gem i prekine seriju protivnika.
5:3 - NOVI BREJK! Pritisak je stigao Del Potra. Pri rezultatu 15:30 je napravio prvu duplu servis grešku na meču. Novakov cilj je bio jasan, napadati bekhend i čekati grešku. Dočekao je, lopticu je poslao daleko u aut! Novak servira za titulu.
6:3 - TREĆA GREND SLEM TITULA U NjUJORKU! Drama u gemu se nastavila, Novak je izgubio prvi poen, dobio naredna dva, pa je onda vrh mreže bio na strani Del Potra (30:30). Usledio je odličan servis i fenomenalan forhend. Svi u njegovoj loži su ustali. Duža razmena, smeč u nebranjeni deo terena i pad na zemlju. Zagrljaj sa velikim prijateljem na mreži i čestitke!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Меда

10.09.2018. 01:55

@TonySoprano - Да ли су 4 титуле у исто време опет могуће?Да, ако га служи здравље

Golub

09.09.2018. 23:40

Od Kvinsa ne komentarišem Noletove mečeve, znam zašto, al me živo interesuje gde su sada oni koji su ga otpisali. I ne samo otpisali već i najgnusnije vredjali. Nema sada miševa, mi boljeg nismo imali i nećemo ga imati.

Меда

10.09.2018. 01:53

@Golub - Ђоковић је направио један мали заокрет од кад је "отписиван" раније - поправио је дијету од чистог пашњака до мало хране која је одвојила људе од примата.Није могуће играти такмичарски спорт те разине а хранити се искључиво биљем.

Меда

10.09.2018. 01:50

@NOLE JE FIZICKI SPREMAN - Ђоковић никада ниеј био психички спремнији и јачи него сада....Обрати пажњу на поне када губи.Кафански шприцер је ко врела вода спрам њега

VEROVATNO SI OPANAK, A NE OPANCAR

10.09.2018. 09:35

@NOLE JE FIZICKI SPREMAN - Cim si tako vulgaran! JA SAM NOLETOV NAVIJAC, i nisam nista lose rekao za Noleta, nego me samo zabrinulo njegovo psovanje, koje moze igraca lako da izbaci iz koloseka. Ti si pokazao svoju kulturu i vaspitanost, kroz kratki komentar.

milutn

10.09.2018. 01:47

Novak je tenis. U ovoj igri je uspostavio standarde koje nikad neće moći dostići niko.Hvala ti Nole!

Milan Šarac

10.09.2018. 02:06

Koje najbolji na svetu naravno Srbin , Idemooooooooooooooooooooo Novace Srbineeeeeeeeeeeeeeeeeeer tisi ponos Srbije !!!

Los Angeles Vasojevici

10.09.2018. 02:08

Srpska Sparta je uvijek radjala najvece Srbe,hvala ti Nole,hvala ti od CG,Rep Srpske i majke Srbije

интернационалиста

10.09.2018. 02:12

Ја сам отписо Новака. Волим га, навијао сам за њега а онда када је почео да пада, рекао сам да је било доста и лове и славе, која је уосталом непролазна и тако то. Изгледа да сам се мало за...летео. И баш ми је драго да ме неко демантује овако величанствено. Да сам јавна личност, ћутао бих и сакрио се у подрум. Овако не морам и нико не зна ко сам па ми се може.

Miki - Zg

10.09.2018. 02:16

Veličanstveno Nole .Što znači vjerovati ,do trofeja ovih 2 tjedna . Sve navijače našeg Novaka pozdravljam u cijelom svijetu !

yugovic

10.09.2018. 03:00

Istini za volju Novače ,nijesam mislio da ćeš pobijedit ,doduše nije ni John McEnroe. Bilo kako vjerovali ili ne drago mi je da sam pogriješio .

Buki

10.09.2018. 08:50

Nemas razloga da brines za psihicku "nespremnost". Nole ih je poslao taman tamo gde i treba da budu.

Tanjaaa

10.09.2018. 18:18

Bravoooo najbolji iz nase male Srbije,male ali sa velikim srcem kao sto je tvoje!!!.....idemooo u nove pobede!