Capital.ba

Dopune Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme

20.05.2010. / 15:29

SARAJEVO, Vlada Federacije BiH /FBiH/ danas je usvojila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme FBiH i uputila ga po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru.

Na ovaj način su odredbe postojećih federalnih propisa iz ove oblasti usaglašene sa relevantnim zakonskim rješenjima na nivou BiH, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Federalna vlada prihvatila je predloženi Protokol o vođenju pregovora radi zaključenja Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Opšteg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH.

Njime ugovorne strane definišu postupak i rokove za pregovore u pravcu realizacije Socijalnog sporazuma za period od 2009-2010. godina.

Izmjene i dopune Opšteg kolektivnog ugovora iniciralo je Udruženje poslodavaca Federacije BiH, pa će, prema njegovom prijedlogu, pregovori početi od dana potpisivanja Protokola. Predviđeno je da pregovori traju 90 dana, te da nakon toga za 30 dana dođe do potpisivanju kolektivnog ugovora.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!