');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

UBADALA JE PO STOMAKU, GRUDIMA, VRATU Žena iz Bačke Palanke godinama na poternici, a sada je umalo UBILA ROĐENU MAJKU

Tinda Batori (37), žena iz Bačke Palanke za kojom sud traga zbog trogodišnje zatvorske kazne, brutalno je nožem izbola majku Ildiku nakon svađe koja je izbila jer joj starica nije dala novac za drogu.

Uviđaj, Zvezdara foto S Rankovic (2) Foto: S. Ranković / RAS Srbija
Uviđaj, Zvezdara foto S Rankovic (2)

Kako je "Blic" pisao, subotička policija saopštila je da je Batori uhapšena u Bačkoj Topoli zbog sumnje da je izvršila krivično delo pokušaj ubistva.

Bačkotopolčanka je, naime, 4. septembra, nakon verbalne rasprave, nožem nanela više povreda svojoj majci po telu. Kako saznajemo, osumnjičena je pomamno ubadala majku po stomaku, grudima i vratu. Ubodi nožem nisu na sreću bili smrtonosni.

U Višem javnom tužilaštvu potvrđuju za "Blic" događaj i hapšenje.

- Jedno lice policija je danas privela u Više javno tužilaštvo u Subotici zbog pokušaja ubistva. Nakon saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici je odredio pritvor i istraga je u toku - rekao je Miroslav Krkelić, viši javni tužilac u Subotici. I u subotičkom Višem sudu za “Blic” kažu da se Bačkotopolčanka sumnjiči za pokušaj ubistva i da joj je određen pritvor.

Kako “Blic” saznaje, Tinda se nalazila u bekstvu pošto je već osuđena na tri godine zatvora zbog posedovanja veće količine narkotika, pa je za njom sud raspisao potragu. Nije poznato da li se ona krila u kući svoje majke ili je došla kod nje, a prema nezvaničnim informacijama, ona tvrdi da se vratila u Srbiju iz Mađarske.

Ovaj užasan slučaj policiji je prijavljen iz Doma zdravlja u Bačkoj Palanci, gde je majka osumnjičene lekarima ispričala ko ju je napao.

- Do svađe je došlo zbog novca: Tinda je tražila pare majci za drogu, a ova je odbila da joj da, ili nije imala. Osumnjičena se potom u besu bacila na staricu i više puta je ubola nožem. Batori je inače registrovani narkoman - kaže naš sagovornik iz policije. Istraga se nastavlja.