08. septembar  2018. 15.30  | Izvor: Tanjug

Rusija upozorava: Večeras izrežirani hemijski napad u Siriji

MOSKVA -

Portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov upozorio je da je za večeras planiran izrežirani hemijski napad u Siriji.

Konašenkov kaže da je ministarstvo odbrane dobilo informaciju da su se lideri grupa Hajat Tahrir al-Šam i Hizb al-Turkistani al-Islam, kao i lokalni koordinatori Sirijske civilne odbrane okupili u terorističkom komandnom centru u Idlibu 7. septembra.

sirija zastava jpg

Na tom sastanku oni su, prema njegovim rečima, dogovorili scenarije izrežiranih incidenata uz upotrebu otrovnih supstanci protiv civila koji bi bili pripisani sirijskoj vladi i svi treba da se spreme do večeras, prenosi TAS S.

Specijalna komanda nekih "stranih prijatelja sirijske revolucije" signaliziraće teroristima da započnu primenu praktične provokacije u provinciji Idlib, rekao je on.

Konašenkov je naglasio da ruska vojska nastavlja da prati situaciju u Siriji i akcije vojnih grupa različitih zemalja na Bliskom istoku.

Rusija je i ranije više puta upozoravala da se mogu očekivati inscenirani hemijski napadi u Siriji.

Broj komentara: 1

rodoljub  08. 09. 2018. | 16:07
Ovim manipulacijama rukovode CIA i MI6 . Placeni mediji su vec spremni za optuzbe i pripisivanje krivice Asadu . Sve je uigrano , zapadnjacko zlo se prezentira preko izmisljene "opozicije" ,odnosno placenih terorista i zapadnih specijalaca .