POD PRITISKOM SAD: Priština odobrila Vučićev plan posete

Tanjug

07. 09. 2018. u 23:25

Pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država, prištinska vlada odlučila je da ipak omogući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i obilazak brane Gazivode

ПОД ПРИТИСКОМ САД: Приштина одобрила Вучићев план посете

Foto Tanjug

Pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država, prištinska vlada odlučila je da ipak omogući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i obilazak brane Gazivode.

Kako je preneo portal Koha.net, do ove promene stava prištinske vlade je došlo na, kako se navodi, predlog SAD prištinskim institucijama da "ne bi došlo do tenzija između dve države".


Navodi se da je plan putovanja predsednika Srbije odobren u skladu sa zahtevom i u skladu sa, kako se navodi, "Pravilima za posete viših zvanicnika predviđenih sporazumom iz Brisela", stoji u novom odgovoru Prištine.

Pozivajući se na izvore iz vlasti, Koha piše da su predstavnici institucija samoproglašenog Kosova tokom celog dana bili u kontaktu sa zapadnim partnerima u vezi sa ovom odlukom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

zaliv.net

08.09.2018. 01:20

"Tenzije izmedju dve drzave", koje dve drzave, Srbija je drzava a Kosovo je drzava u pokusaju....

crni Djordje

08.09.2018. 05:43

Kakva je to drzava kad mora da radi sta drugi kazu?Taci bi trebalo pre svake odluke da pita Amere da ne bi doslo do tenzija :)...

Grof

08.09.2018. 08:28

I dalje ne shvatam? Treba mu dozvola,ne treba mu dozvola! Hoce ici,nece ici! A mi svi od kuce navijamo kao da je Srbija prosla grupu na svetskom!

stari doktor

08.09.2018. 09:33

Sapunica tipa panem et circenses (hleba i igara/cirkusa) se nastavlja na zadovoljstvo anesteziranog plebsa.

Vatro Marx

09.09.2018. 00:43

Zna se tko je gazda u kucu. Siptsri nisuu stanju da preuzmu i vode Kosmet kaodrzavu.