Apsolutna dominacija Serene za novo finale US opena

Svetski sport - Petak 07.09.2018 - 07:58

Slavna američka teniserka Serena Vilijams se plasirala u finale US opena, pošto je u polufinalu bez problema savladala Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2:0 u setovima.

Serena igra deveto finale US opena FOTO: Getty Images Serena igra deveto finale US opena FOTO: Getty Images
Serena Vilijams, koja je trenutno 26. igračica na svetu, pobedila je 18. na WTA listi rezultatom 6:3, 6:0, posle samo 67 minuta igre.
 
28-godišnja Letonka je odigrala sasvim korektan prvi deo prvog seta, kada je na startu odmah došla do brejka i povela sa 2:0. Međutim, Amerikanka je veoma brzo uspostavila kontrolu na terenu, a ključan je bio četvrti gem, kada je došla do prvog brejka za 2:2.
 
Od tada je Serena bila daleko dominantniji rival, što je potvrdila u drugom setu, kada protivnici nije dozvolila nijedan gem.
 
Serena Vilijams se plasirala u svoje deveto finale US opena, gde će igrati sa pobednicom drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Medison Kiz i Naomi Osaka.
 
Serena Vilijams je postala i najstarija finalistkinja US opena u istoriji, na terenu gde je u singl konkurenciji slavila već šest puta.
 
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: