Mali najavio uplatu za "Teslu", sindikati traže deo

Sindikati beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" saopštili su da će tražiti učešće u dobiti od koncesione naknade francuske kompanije Vinci.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.09.2018.

08:08

Mali najavio uplatu za
Foto: Thinkstock

Ministar finansija Siniša Mali najavio je ove nedelje da će koncesiona naknada biti uplaćena do kraja godine.

Četiri sindikata Aerodroma "Nikola Tesla" (Sloga, Nezavisni sindikat, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata i Sindikat Zaposlenih u AD Aerodrom "Nikola Tesla") ocenili su da učešće u dobiti traže zato što su "radnici ostvarili maksimalan napor u cilju podizanja nivoa usluge, nivoa poslovanja i povećanju broja operacija kao i povećanju broja putnika".

Sindikati su zatražili da se sve strane u procesu pridržavaju zakona i da poštuju njihovo mišljenje sindikata, "koji se u ovom momentu zalažu za zvanične pregovore u cilju ublažavanja socijalnih, ekonomskih i pravnih posledica po radnike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: