"Vučiću ne treba dozvola, treba samo da najavi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne mora da dobije dozvolu od kosovskih vlasti za posetu svojim srpskim sugrađanima na Kosovu,

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2018.

22:16

Getty Images

To piše prištinski portal Telegrafi, upućujući na sporazum o načelima koji je postignut u Briselu, "između Kosova i Srbije".

Portal podseća da je bivša šefica pregovaračkog tima Prištine u tehničkim razgovorima, Edita Tahiri, u martu ove godine, posle hapšenja Marka Đurića, pojasnila za medije da, prema sporazumu, srpski zvaničnici samo moraju da najave posetu.

Ali, ni u jednom trenutku Tahiri nije govorila o prethodnoj dozvoli, podseća Telegrafi.

„Sporazum između Kosova i Srbije u Briselu predviđa da se takve posete najavljuju. Ali, moraju se poštovati uslovi sporazuma za najavljivanje bilo kakve posete“, rekla je tada Tahiri, nakon što je Đurić uhapšen uz obrazloženje da nije imao dozvolu za posetu Kosovu.

„Ako se prekrše uslovi sporazuma, onda druga strana može da odbije zahtev za posetu", dodala je.

Portal podseća da se očekuje da srpski predsednik poseti Kosovo 08-09. septembra.

Iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova je potrvrđeno ranije danas da je Vučiću i njegovom timu „data dozvola“ i da će ga pratiti KP.

Ali, KP je u saopštenju za medije negirala da je dobila zvaničnu potvrdu o poseti Vučića Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: