Pet krivičnih prijava zbog pogibije radnika u Kneza Miloša

J. Ž. S.

06. 09. 2018. u 09:32

Pet krivičnih i jednu prekršajnu prijavu podnela je Inspekcija rada protiv odgovornih za smrt radnika Nebojše Turovića na gradilištu na uglu ulica Kneza Miloša i Sarajevske u Beogradu 29. avgusta

Пет кривичних пријава због погибије радника у Кнеза Милоша

Foto: D. Milovanović

PET krivičnih i jednu prekršajnu prijavu podnela je Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja protiv odgovornih za smrt radnika Nebojše Turovića na gradilištu na uglu ulica Kneza Miloša i Sarajevske u Beogradu 29. avgusta, a izrečena je i jedna usmena zabrana rada izvođaču radova "Energogroup" DOO.

Krivične prijave su podnete protiv Srbe Dragišića, preduzetnika i osnivača preduzetničke radnje "Anker bau" zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu, Željka Petrovića, odgovornog izvođača radova na gradilištu zbog izostanka primene mera zaštite na radu, Nedžada Spahića, kao neposrednog rukovodioca preduzetničke radnje "Anker bau", Dejana Brankovića, direktora "Energogroup" DOO, takođe zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu i Mirjane Pejčić imenovanog lica za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavca "Energogroup" DOO, koordinatora za izradu projekta i koordinatora za izvođenje radova ispred investitora na "KMR development" DOO zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu.


Pored krivične prijave Inspekcija rada pripremila je i prekršajnu prijavu protiv Srbe Dragišića, preduzetnika i osnivača preduzetničke radnje "Anker bau".

Tokom inspekcijskog nadzora 29. avgusta kada se nesreća dogodila, inspektori rada izrekli su izvođaču radova "Energogroup" DOO usmenu zabranu rada u širokom mašinskom iskopu i to uz ivice iskopa ka ulicama Kneza Miloša i Vojvode Milenka do primene mera za obezbeđenjem stranica iskopa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

PreleP

06.09.2018. 11:54

Tuziti drzavu za nepostovanje propisai saradjivanje sa kriminalcima. Ovo naknadno hvatanje najmanjih riba je fora za debile.

Matrix

06.09.2018. 12:01

Možete sada i 100 krivičnih. Đžaba. Gde ste bili do sada, a čovek radi ispred nosa vlade? Uvek gasimo vatru kad se razbukti. A prevencija nula.

Sava

06.09.2018. 12:19

Neće od tih krivičnih i prekršajnih prijava biti ništa. Nećete nikog osuditi, sve je ovo cirkuska predstava. Investitori imaju mnogo novca a sud će da radi kilavo i sve će zastariti.

PreleP

06.09.2018. 12:33

Tuziti drzavu za nepostovanje propisai saradjivanje sa kriminalcima. Ovo naknadno hvatanje najmanjih riba je fora za debile.

Kap u moru vode

06.09.2018. 12:49

Koliko se samo klinaca izrabljava širom Srbije po šumama - od Kuršumlije pa na ovamo. Izvlače balvane za razne preduzetnike. Ogroman novac je tako zarađen na mladosti ove države i švercu. I ko je to nekad kontrolisao i kad će - Niko nikad.A suvišno je i govoriti o odraslima koji nemaju izbor.

Сербона

06.09.2018. 12:50

Ово су потези прикривања нерада и незнања задужених за имплементацију националних стандарда. Ко је задужен у влади за ову област? Шта је урађено у овој области и ко? Најлакше се сликати поред неког темеља, неке будуће зграде, а послије тога нити се шта мисли ни ради. Примјера има на милион. И поново нико не каже шта ће бити другачије од сјутра. Нико!

Zoran Kg

06.09.2018. 13:24

Za sve ovo kriva je drzava i zato svi osteceni u ovakvim slucajevima treba da tuze drzavu za necinjenje jer ona ide ruku pod ruku sa svim vidovima kriminala, ako ne vredi tu je Strazbur.

Perica Iz Varosi

06.09.2018. 13:50

Неможе ни држава бити боља ,од народа свога!!!!!!