Najnovije vesti
Vesti Beograd
BURA ZBOG PROMENE UČITELJA Roditelji ne šalju osnovce na nastavu; Direktorka: Blokada samo šteti deci

BURA ZBOG PROMENE UČITELJA Roditelji ne šalju osnovce na nastavu; Direktorka: Blokada samo šteti deci

Treći dan blokade nastave za učenike III/4 Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" na Voždovcu, koji su treći put za dve godine dobili novog učitelja, prošao je tako što velika većina njih i dalje ne ide u školu.

zmaj jova Foto: OŠ "Zmaj Jova Jovanović" / Promo
zmaj jova

Nastava u ovom odeljenju je blokirana jer roditelji ne žele da decu pošalju kod nove učiteljice, tvrdeći da još jedna promena učitelja uznemirava decu. Koliko tačno školarca odlazi na časove kod nove učiteljice nije baš najjasnije, pošto roditelji kažu da samo četvoro učenika prate nastavu, dok direktorka ipak tvrdi da je njih sedmoro u školskim klupama i da ih je svakog dana sve više.

- Ne znam kuda će ovo da ode, ali čini mi se da roditelji polako shvataju da ovo deci nikako ne donosi dobro. Deca po zakonu moraju da idu školu. Roditelji sad čekaju odgovor Ministarstva prosvete, iako je već od nadležnih stigao odgovor da je moja odluka ispravna. Nadam se da će se urazumiti jer dalja blokada samo šteti deci - kaže za "Blic" Vesna Životić, direktorka škole.

Prazna učionica
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Prazna učionica

Ipak, roditelji nisu voljni da decu vrate u školske klupe sve dok ne dobiju objašnjenje i odgovor nadležnih jer, kako tvrde, direktorka ne želi da ih sasluša.

- U petak nas očekuje razgovor sa nadležnima iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje, pa ćemo videti kakve ćemo odgovore dobiti i kako će ovaj problem biti rešen - istakao je Dragan Grujić, jedan od roditelja.