Renault ukida prepakovane Dacia modele sa svojim amblemom

Francuski proizvođač namerava da prestane sa praksom prodaje Dacia modela pod imenom Renault na vanevropskim tržištima. Umesto njih, prodavaće isključivo sopstvene automobile.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2018.

10:50

Renault ukida prepakovane Dacia modele sa svojim amblemom
Renault Sandero (Brazil)

Renault već duže vreme koristi mogućnost da pristupačne modele rumunskog brenda - čiji je vlasnik - nudi u zemljama širom sveta pod sopstvenim amblemom.

Na taj način, Renault je koristeći reputaciju jednog od najstarijih svetskih proizvođača pokrio segmente jeftinih putničkih automobila koji su veoma traženi na velikim, brzo rastućim svetskim tržištima, kao što su Rusija i Brazil.

Kako najavljuju iz francuske kompanije, toj praksi je došao kraj, jer Renault namerava da jeftine Dacia modele sa svojom značkom zameni sopstvenim automobilima, koji pripadaju nešto višoj klasi putničkih vozila.
Renault Duster
"Cilj je da Renault modeli počnu da se prodaju globalno", rekao je za Automotive News šef dizajna francuske kompanije, Laurens van den Acker, na aktuelnom sajmu automobila u Moskvi.

Na pitanje, šta će onda biti sa postojećim Renault/Dacia modelima na tim tržištima, on je najavio da će biti ukinuti. To se pre svega odnosi na Renault Sandero/Logan, dok će izuzetak biti SUV Duster koji će i dalje biti u ponudi za značkom Renault jer se veoma dobro prodaje i van Evrope.

Prvi čovek dizajna francuskog proizvođača objašnjava da će Sandero i Logan (u zemljama poput Brazila) biti zamenjeni originalnim Renault modelima.
Renault Arkana
Renault neće krenuti sa ovom zamenom odmah, već će sačekati da aktuelne generacije Sandera i Logana okončaju svoj životni vek.

Sa druge strane, svi Dacia modeli koji su se do sada prodavali u Evropi pod oznakom tog rumunskog brenda, i dalje će biti dostupni, kaže Laurens van den Acker.

Renault je krajem avgusta na sajmu u Moskvi predstavio kupe krosover Arkana, koji je namenjen pre svega ruskom tržištu i neće se prodavati u ostatku Evrope. U planu je da se kasnije ovaj model nađe i na kineskom tržištu, ali i u Južnoj Koreji i Latinskoj Americi.

Osim njega, u Rusiji se prodaje još jedan krosover specijalno konstruisan za to tržište - Renault Kaptur
Renault Kaptur nešto je veæi od modela Captur za Evropu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: