Nova Corolla karavan praktičnija i komfornija nego ikad

Toyota je nakon prvih fotografija objavila i tehničke detalje Corolle Touring Sports.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

12:00

Nova Corolla karavan praktičnija i komfornija nego ikad

Japanski proizvođač ističe da je, za razliku od aktuelnog Aurisa Touring Sports, koji je kao karavan razvijen od postojećeg hečbeka, nova Corolla karavan praktično konstruisana kao zaseban model.

Automobil je baziran na TNGA mehaničkoj platformi i od samog početka razvoja vodilo se računa da opravda svoju ulogu na tržištu kao karavan vozilo. Kao rezultat toga, Corolla Touring Sports ima znatno veći prtljažnik (598 l) u odnosu na odlazeći Auris karavan.

Na taj način, japanski model približio se najvećim konkurentima u segmentu, kao što su Volkswagen Golf Variant (605 l) i Škoda Octavia Combi (610 l).

Ono po čemu će se Corolla karavan naročito izdvajati u poređenju sa pomenutom konkurencijom jeste međuosovinsko rastojanje koje iznosi čak 2.700 mm. Po tome ovaj auto prevazilazi čak i model Octavia Combi.

Zahvaljujući izdašnom rastojanju između prednje i zadnje osovine, putnici koji sede pozadi imaće više komfora i mesta za noge, što će olakšati duža putovanja u ovom vozilu. Što se tiče sistema oslanjanja, napred će biti Mekferson, a pozadi multi-link, dok će kao opcija biti dostupno i adaptivno ogibljenje.

Kao što je već poznato, Toyota kupcima neće ponuditi dizel verziju nove Corolle.

Na raspolaganju će biti 1.2 litarski turbo benzinac sa 116 ks (86 kW) i dve hibridne verzije. Slabija sa 1.8 litarskim benzinskim agregatom i 122 ks (91 kW) i jača sa 2.0 litarskom jedinicom i 180 ks (134 kW).

Za one koji žele da se njihovo vozilo naizgled razlikuje od drugih primeraka istog modela, Toyota u okviru opcija za personalizaciju nudi i opciju sa crnim krovom.

Nova Corolla Touring Sports imaće svetsku premijeru početkom oktobra na sajmu u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: