Tri srebra za strelce Srbije na Svetskom prvenstvu, Arunovićeva izborila normu za Tokio

Srpski strelci osvojili su tri srebrne medalje trećeg dana Svetskog prvenstva u Čangvonu.
Zorana Arunović osvojila je srebro u gađanju vazdušnim pištoljem, Damir Mikec je drugi u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora (50 metara), a ekipno srebro u ovoj disciplini pripalo je ekipi Srbije u kojoj su, uz Mikeca, Duško Petrov i Dimitrije Grgić. 
 
Arunovićeva je osvajanjem srebrne medalje ispunila i olimpijsku kvotu i tako Srbiji donela prvu "vizu" za Igre u Tokiju 2020, saopštio je Streljački savez Srbije. S obzirom da disciplina MK pištolj slobodnog izbora više nije u olimpijskom programu, u njoj se kvote nisu delile.
 
Za Zoranu Arunović je ovo peta medalja na svetskim šampionatima. Srbija (kao ni ranije Jugoslavija) nikad do sada nije osvojila medalju u muškoj konkurenciji u gađanju MK pištoljem na šampionatima planete. 
 
Vazdušnim pištoljem se takmičila i Bobana Momčilović Veličković, zauzevši 22. mesto. U nadmetanju MK pištoljem slobodnog izbora, debitant Duško Petrov je bio 12, a Dimitrije Grgić 22.
 
Danas je gađao i Stevan Pletikosić, koji je u eliminacijama MK puškom iz ležećeg stava pogodio 618,9 krugova i prošao u sutrašnje kvalifikacije.
  • JustinaNS

    04.09.2018 11:33
    Nemam reči
    Zorana Arunović , Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić - meni je vaše srebro sjajno kao najlepše sunce. Stevanu Pletikosiću srećno u kvalifikacijama. Tužna sam što vaš uspeh nikoga nije pobudio da napiše red-dva i pohvali veliki trud i srčanost, koji su vas uvek krasili. Ako vam je za utehu, ja ću vas dočekati na mojoj maloj terasi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.