Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.09.2018.
08:30
S. Đurić - Vesti A

Biković sa Rusima zaigrao Užičko kolo (VIDEO)

Film "Južni vetar" osvojio je čak četiri nagrade na ovogodišnjim 53. Filmskim susretima u Nišu. Najprestižniju nagradu Naisu, odnosno Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, dok je Srđan Žika Todorović osvojio nagradu "Milorad Mandić Manda" za najbolju ulogu u komediji.

Promo
Gran pri Naisa: Miloš Biković u filmu "Južni vetar"

Kako zbog obaveza na snimanju u Rusiji nije mogao da prisustvuje uručenju nagrade, ovogodišnji dobitnik Gran prija glumac Miloš Biković je u znak zahvalnosti poslao video-snimak kojim je oduševio publiku na dodeli nagrada.

- Drage Nišlije, poštovane kolege, dragi prijatelji. Veliko hvala. Ja nažalost nisam u mogućnosti da dođem da sa vama podelim radost i da vam lično kažem da sam počastvovan jer se nalazim u nekom selu u Rusiji 400 kilometara od ničega. Ali zato, pošto me Rusi nisu pustili, ja sam ih naterao da odigramo jedno kolo za vas. Da podelimo radost - rekao je Biković obučen u kostim ruskog seljaka iz prošlog veka, što je niška publika pozdravila ovacijama i aplauzima. Potom je sa ekipom filma u istim kostimima zaigrao kolo, oko velikog belog konja, dok je publika na Letnjoj pozornici sve vreme tapšala u ritmu muzike.


Specijalna priznanja

Završne večeri Filmskih susreta dodeljena su i tri specijalna priznanja za izuzetna glumačka ostvarenja, Sebastijanu Kavaci (filmu "Ederlezi rajzing"), Faketi Salihbegović Avdagić ("Meso") i Emiru Hadžihafizbegoviću ("Žaba").
- Hvala što ste pogledali film, hvala vam što poštujuete ovaj festival. Hvala što volite glumce. Ovo je grad koji jako volim i ta energija Niša i publike je nešto što je predragoceno i volim vas sve - istakao je Hadžihafizbegović, dok je njegov slovenački kolega Sebastijan Kavaca rekao:
- Pošto se ova nagrada dodeljuje za najboljeg stranog glumca u regionu, treba da priznam da sam se u Sloveniji više puta osećao strancem nego ovde - rekao je Kavaca.

Biković je poslao i posebnu poruku koju je pred publikom pročitao njegov partner iz filma i prijatelj Miodrag Radonjić.

U znak zahvalnosti: Miloš sa kolegama sa seta u Rusiji

"Car Konstantin" Vujoviću

Nagrada "Car Konstantin" pripala je Radovanu Vujoviću za ulogu Aleksandra u filmu "Izgrednici", a "Carica Teodora" otišla je u ruke Marte Bjelice za ulogu Teodore u istom filmu.
- Zaista mi je velika čast što sam dobio ovu nagradu i prilično sam srećan, hteo bih da se zahvalim svima koji su radili na ovom filmu, kolegama, ekipi, režiji produkciji i da pozdravim moju babu koja gleda ovo uživo u prenosu - rekao je Vujović.

- Duboko sam zahvalan žiriju i kolegama na ovom priznanju. Niški festival glumačkih ostvarenja je za mene posebno značajan, zato što sam se radeći van granica naše zemlje uverio koliko je srpska škola glume kvalitetna, a kad pogledam svoje kolege vidim koliko je bogatstvo glumaca dala. Kome god od kolega da ste dodelili nagradu, ne biste pogrešili. Postoji još jedan moment zbog koga sam dirnut. Naime, biti priznat u svojoj zemlji i doprinositi razvoju njene kulture osećam kao unutarnji poziv, a to je ujedno i podvig. Danas ste potvrdili da sam na dobrom putu. Hvala vam - pročitao je Bikovićevu poruku Radonjić.

Ana Sofrenović, predsednica žirija, rekla je da je on glumac koji je u svojoj ulozi pokazao izuzetnu glumačku zrelost i veštinu.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online