Evo koliko je vozila GSP na ulicama BG

Zimski red vožnje u javnom prevozu Beograda počeo je, kao i svake godine, po završetku godišnjih odmora i s polaskom u škole, i broj vozila je optimalan.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2018.

19:29

Evo koliko je vozila GSP na ulicama BG
Foto: Thinkstock

To je izjavio vršilac dužnosti sekretara za javni prevoz Jovica Vasiljević.

"U Beogradu trenutno ima dosta radova na saobraćajnicama, što je dobro, s obzirom na to da ćemo imati bolju i prilagođeniju infrastrukturu. U skladu s tim, ovogodišnji zimski red vožnje prilagođen je radovima", rekao je Vasiljević za Beo-info.

On je naveo da je na ulice izašlo 1.324 vozila, odnosno 1.355, ako se ubroje i prikolice tramvaja, kako glavnog gradskog prevoznika tako i privatnih operatera, i dodao da će njihov broj biti veći kako se radovi budu okončavali.

Od ukupnog broja vozila, 1.086 je autobusa, 31 minibus, četiri elektrobusa, 94 trolejbusa i 106 tramvaja bez prikolica.

Broj vozila je povećan u odnosu na potrebe letnjeg perioda, a tek od druge polovine oktobra počinju ozbiljna koordinacija i pripreme da operateri prilagode potrebe predstojećim zimskim uslovima, navodi Beo-info.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: