Emisija posvećena Putinu na ruskoj državnoj televiziji

Ruska državna televizija počela je s emitovanjem nove nedeljne emisije posvećene predsedniku te zemlje Vladimiru Putinu.
Emisija posvećena Putinu na ruskoj državnoj televiziji
Foto: Pixabay
Stanica "Rasija 1" emitovala je sinoć prvu epizodu emisije "Moskva. Kremlj. Putin", u kojoj je predstavila aktivnosti ruskog predsednika na rešavanju različitih kriza i njegova nastojanja da održi kontakt s običnim ljudima.
 
Kremlj je učvrstio kontrolu nad državnom televizijom od dolaska Putina na vlast 2000. godine, ali iako je ona i do sada opširno izveštavala o njegovim aktivnostima, nova emisija je ipak nešto novo za Rusiju.
 
U jednočasovnoj emisiji prikazani su i intervjui s Putinovim portparolom Dmitrijem Peskovom i novinarom koji je pratio predsednikove aktivnosti prošle nedelje, kao i segment o odmoru ruskog lidera u planinama.
 
Putinov rejting naglo je opao u julu pošto je vlada predložila podizanje starosnih granica za odlazak u penziju koje nisu menjane od 1932. godine. Upitan o novoj emisiji, Peskov je danas rekao novinarima da Kremlj nije tražio njeno uvođenje i dodao da je "Moskva. Kremlj. Putin" izbalansiran program.
  • mrva

    03.09.2018 19:05
    U državama gde je većina naroda i dalje agrarnog porekla i svesti, gde i dalje dela jedan komunistički duh i atmosfera, naviknuti da je država nešto veće i iznad samog naroda, ovakva propaganda je prihvatljiva. Takvima imponuje da imaju vođu, rado ga idealizuju, uzdižu do statusa božanstva. I tamo se bune pojedinci, negoduju, ali su tihi jer su malobrojni. Mi smo u tom segmentu veoma slični rusima. Svakako da smo ipak jadniji jer smo neuporedivo slabiji i manji pa se takva glupost plaća većom cenom.

    Inače koliko god se moć Putina nekome činila velikom, nije nedodirljiva. Nije lako održavati se na vlasti deceniju ipo. Postoji kod njega strah itekako, jer zna da faraon nije a navikao je da tako živi. Kada imaš sve onda svaka promena donosi samo gubitak, a gubitka se nezasiti megalomani veoma plaše. U vreme kada je bio jedan obični prljavi oficir KGB-a nije mogao ni sanjati šta će mu se dogoditi kao što sada ne može ni da sanja da će jednoga dana izgubiti ono što ima sada. Jednog dana kada izgubi vlast, a to će se kad tad dogoditi, sledi raskrinkavanje njegovih radnji, zgrtanja enormnog ličnog bogatstva, čistki, ubistava i sve prljavštine koja prati njegovu vladavinu a koju režim maksimalno prikriva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet