Stamatović: Moćni Vučić da omogući Zlatiborcima da grade gondolu 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije, zatražio je od šefa države da „učini još jedno čudo“ i da Zlatiborcima omogući da nastave izgradanju panoramske žičare – gondole, najveće čajetinske investicije.

On je naveo da se „jedino uz vođine moći može očekivati povoljno razrešenje čekanja unedogled, koje važi isključivo za Čajetinu, samo zato što svemoćnom nikako ne polazi za rukom da se domogne vlasti u toj opštini“.

„ Kada je već Aleksandar Vučić toliko moćan i nadaren, apelujemo na njega da nešto, na prvi pogled, nemoguće pokuša da učini i za nas Zlatiborce. Da onih 2.213 hektara najvrednije državne zemlje na Zlatiboru koju je, mimo svih zakona, namerio da ustupi svom tajkunu, izmesti na neku drugu lokaciju“. Time bi, kako je saopštio, Zlatiboci „mogli slobodno da rade i da se razvijaju, da grade gondolu i da konačno dobiju sve potrebne dozvole za završetak najveće čajetinske investicije, vredne 13 miliona evra“.

Uz navode o „starozavetnom čudu poput Mojsijevog razdvajanja Crvenog mora“ i nadljudskih moći Kim Džong Ila i njegovog sina Kim Džong Una“, Stamatović saopštava da ni „predsedniku Srbije ne manjkaju natprirodne sposobnosti“.

„On je već odavno, u tumačenjima svojih podrepaša, Supermen koji može da uradi sve što zamisli pa i da, kad to već ne umeju inženjeri, isprojektuje i nacrta planove kako da se celo jedno brdo u Grdeličkoj klisuri sruši, izravna i pomeri“, naveo je Stamatović i ocenio da se „posle 68 odsto podrške u Majdanpeku, naprednjački režim, u svakom, pa i propagandnom smislu, nezaustavljivo približava Severnoj Koreji, čiji se doživotni lideri predstavljaju kao polubožanstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari