Fudbal

Danci odbijaju da igraju za reprezentaciju

Danci odbijaju da igraju za reprezentaciju
Foto: Arhivska fotografija | Danci odbijaju da igraju za reprezentaciju!

Reprezentacija Danske mogla bi da bude značajno oslabljenja na startu Lige nacija u meču sa Velsom zbog štrajka većine prvotimaca.

Najbolji fudbaleri Danske, među kojima su Kristijan Eriksen, Kasper Šmajhel, Simone Kjer, Andreas Kristensen i ostali odbili su poziv selektora zbog sukova sa FS Danske (DBU) u vezi sa raspodjelom novca od komercijalnih prava.

DBU je dao fudbalerima rok do nedjelje da potpišu novi ugovor, a oni su od Saveza tražili da se produži stari, što je odbijeno.

Danska rizikuje da bude suspendovana od strane UEFA ako ne bude imala tim na terenu 9. septembra, pa bi za reprezentaciju tako mogli da zaigraju fudbaleri iz nižih liga.

UEFA je kaznila dansku sa 20.000 evra i službenom pobjedom ženske reprezentacije Švedske 3:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jer su fudbalerke odbile da igraju u oktobru 2017. zbog neslaganja u vezi sa uslovima saradnje.

Evropska kuća fudbala je tada zaprijetila FS Danske da će biti izbačena iz takmičenja u slučaju otkazivanja bilo kog narednog meča u sljedeće četiri godine.

"Igrači su iznenađeni što je DBU okončao pregovore. Pošto nismo uspjeli da vratimo Savez za pregovarački sto tokom vikenda, igrači će pokušati da spasu dva meča sa Slovačkom (prijateljski 5. septembra) i Velsom (Liga nacija) novom ponudom da se produži stari ugovor. Igrači će uraditi sve da igraju, pa nudimo DBU produžetak starog ugovora do 1. oktobra, kako bismo mogli da odigramo dvije utakmice. Poslije toga će biti dovoljno vremena da pregovaramo o novom ugovoru", navodi se u saopštenju Asucijacije profesionalnih fudbalera Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije