Fudbal

Marinović okupio "zmajiće"

Marinović okupio "zmajiće"
Foto: N.N. | Marinović okupio "zmajiće"

U Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici danas je počelo okupljanje mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koju očekuju kvalifikacijske utakmice sa Švajcarskom i Rumunijom.

Selektoru Vinku Marinoviću nekoliko igrača požalilo na povrede.

„Svi ćemo do večeras biti na okupu. Ima i nekih povrijeđenih igrača, pa ćemo sa našom medicinskom službom vidjeti da li možemo računati na njih. Očekujem da ćemo do prvog današnjeg treninga imati jasnu sliku na čemu smo i sa čime raspolažemo", kazao je Marinović.

Sa svojim saradnicima proteklih dana Marinović je skautirao selekciju Švajcarske.

„Švajcarci će doći u sastavu u kojem su odigrali posljednju prijateljsku utakmicu sa Francuskom, s tim što će im dva igrača, Ajeti i Sov biti priključeni prvom timu. Nemamo puno vremena i moraćemo u ova tri dana voditi računa i da se osvježimo. Vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu", dodao je Marinović.

Bh. nade trenutno su lideri svoje grupe sa 15 bodova. Slijede ih Portugal sa 13, Rumunija 12, Švajcarska 7, Vels 7 i Lihtenštajn bez bodova.

„U igri smo za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali mnogo je još posla pred nama i neće biti lako. Predstojeće dvije utakmice igramo sa Švajcarskom i Rumunijom koje su nas već pobijedile u ovim kvalifikacijama. Važno je da smo u igri i nadam se da će nas i publika podržati u zeničkom susretu, a da će igrači pružiti maksimum. Moramo odigrati taktički disciplinovano i nadam se da ćemo doći do povoljnih rezultata", rekao je Marinović.

Reprezentativac Kerim Memija je optimističan pred susrete sa Švajcarskom i Rumunijom.

"Zajedništvo i dobra atmosfera u ekipi su donijeli dobar rezultat u ovim kvalifikacijama. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama. Sada su pred nama dvije važne utakmice i ako budemo igralo kao do sada, možemo se nadati povoljnom rezultatu. U Švajcarskoj smo igrali dobro i trebali doći do bodova, ali nismo tada uspjeli. Nadam se da ćemo im se sada uz podršku publike revanširati", zaključio je Memija.

Utakmica BiH - Švajcarska igra se 7. septembra u 17 časova u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Četiri dana kasnije bh. nade će gostovati u Ovidiuu selekciji Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije