Gori Viljamarin, legendarni Hoakin u 38. godini srušio Sevilju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 22:44

Betis dobio još jedan seviljski derbi...

Gori zeleno-beli deo Sevilje! Betis je ponovo tukao Sevilju, drugi put u poslednja tri okršaja. Mnogo, baš mnogo su patili na Benito Viljamarinu u poslednje vreme, imali samo jednu pobedu u gradskim derbijima za pet godina, ali evo u 2018. trendovi kao da se menjaju. Dve pobede i jedan remi. A da sve bude spektakularnije i glamuroznije učinio je strelac tog gola. Dete kluba, dete sa Viljamarina - Hoakin!

U svojoj 38. godini Hoakin Sančez Rodrigez postigao je jedan od najznačajnijih golova u svojoj karijeri. Kike Setijen odlučio je da legendu Betisa pošalje na teren u 75. minutu. Hrabro je igrao Setijen i to mu se isplatilo. Iz igre je povukao zadnjeg veznog, Vilijama Karavlja, a šansu ukazao krilnom napadaču. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 80. minutu utakmice, kada je Alžirac Mandi poslao lepui loptu u šesnaesterac Sevilje, Hoakin sve to lepo ispratio, provukao se između dvojice defanzivaca gostiju i pogodio glavom. 

Izabrane vesti

Nešto što nije karakateristično za njega, nešto što je uradio svega nekoliko puta u karijeri... I to je draž seviljskog derbija. Nešto što se generalnio nikada ne događa - dogodi se kada igraju Betis i Sevilja.

Nismo videli mnogo od fudbala večeras. A kako bi kada je pobeda toliko važna? Betis u prva dva kola ni gol nije dao i svi su u klubu znali - ako padne Sevilja sve se oprašta. Na krilima tog trijumfa moći će poduže da se živi... S druge strane, uzalud Sevilji dobar start posle ovoga večeras. 

A ambijent je bio za pamćenje. Kakav samo seviljski derbi može da priredi. Tri tribine obojene u zeleno-belo, koreografija kakva nije baš uobičajena za najveće evropske lige. Pritisak, grubosti, male podvale rivalu... Svega je bilo. A kada je tako onda teško može da se dogodi da u jednom derbiju tog naboja svi igrači mogu da ostanu na broju. Večeras je "stradao" Roke Mesa. Drugi žuti u 66. minutu. 

Bilo bi nepošteno ako ne bismo rekli da je taj momenat u značajnoj meri uticao na konačan ishod...   

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Petak
Hetafe - Valjadolid 0:0

Eibar - Sosijedad 2:1 (1:1)
/Kardona 26, Čarls 90+1 - Vilijan Hoze 15/

Viljareal - Đirona 0:1 (0:0)
/Stuani 54/

Subota
Selta - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Gomez 46, Aspas 52/

Rajo Valjekano - Bilbao  - odloženo

Real Madrid - Leganes 4:1 (1:1)
/Bejl 17, Benzema 50, 61, Ramos 66pen - Kariljo 24pen/

Nedelja
Levante - Valensija 2:2 (2:1)
/Rođer 13, 33 - Čerišev 16, Pareho 51. penal/

Alaves - Espanjol 2:1 (0:1)
/Baston 57, Sobrino 59 – Baptistao 42 penal/

Barselona - Ueska 8:2 (3:2)
/Mesi 16, 61, Pulido 24 ag, Suarez 39, 90+3 penal, Dembele 48, Rakitić 52, Alba 81 – Čučo 3, Galjar 42/

Betis - Sevilja 0:0

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Hoakin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara