“30 km ovde kao 250 u Vojvodini, niko nikad nije hteo”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je dobio uveravanja stručnjaka da će ceo južni krak Koridora 10 biti završen do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.09.2018.

15:40

“30 km ovde kao 250 u Vojvodini, niko nikad nije hteo”
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

“Dobio sam uveravanja dsve može biti gotovo do Nove godine, ali neka bude i do kraja januara, samo da uradim sve da bude bezbedan, siguran. Nije samo brzina dolaska i odlaska sa pojednine tačke važna već da ljudi manje stradaju, da bude manje udesa i da bude što je moguće bezbednije”, rekao je Vučić posle obilaska deonice Koridora 10 koja se gradi u Grdeličkoj klisuri.

Vučić ističe da niko nikada nije hteo da se uhvati u koštac sa izgradnjom auto-puta u tom delu.

“70 godina pričali bajke o ovom auto-putu, od Drugog svetskog rata. Mi smo počeli da radimo i gradimo i biće jedan od najlepših u celoj Evropi. Ovakve vijadukte teško je videti u Italiji, Španiju, južnoj Francuskoj”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, 30 kilometara izgrađenog auto-puta kroz Grdelicu je kao 250 u Vojvodini.

On je zahvalio gradjevincima koji su prihvatili da nastave da rade i završe izuzetno zahtevan posao.

"Ovo je izuzetno važan put, žila kucavica za jug Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je danas obišao radove na južnom kraku Koridora 10, na deonici Gornje Polje-Caričina Dolina, kod Predejana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: