Novi život pozorišta BARJA

Lokalne vesti - Nedelja 02.09.2018 - 10:49

Vranje – Novinar i glumac Dragan Milošević Buca preuzeo je vođstvo amaterskog pozorišta „Barja“ iz Surdulice što bi trebalo da znači novi život ove teatarske družine.

Milošević: Sa optimizmom u dalji rad FOTO: OK Radio Milošević: Sa optimizmom u dalji rad FOTO: OK Radio
Milošević je imenovan za zvaničnog zastupnika „Barje“ koja je zvanično registrovana kao udruženje građana sa zadatkom da ponovo oživi rad surduličkih amatera.
 
Pretprošle godine pozorište „Barja“ je reaktivirano nakon pauze od četiri godine, postavljen je na scenu Nušićev „Narodni poslanik“, ali se tu zastalo.
 
Prethodna zastupnica pozorišta Danijela Momčilović je zbog privatnih obaveza podnela ostavku, tako da se Milošević prihvatio posla da ponovo udahne život u pozorišni život u Surdulici.
 
- Ovih dana bi trebalo da održimo prvi sastanak sa svim zainteresovanima, bez obzira na starosnu dob, jer je moj plan da oživimo dečiju, omladinsku i večernju scenu
 
Ja sam neke tekstove već pribavio tako da neće biti problema sa repertoarom i plan je da se prvi komad odigra već do kraja godine – najavljuje Milošević.
 
Nakon 20. septembra bi trebalo da se otvori velika scena u objektu Surduličkog kulturnog centra, što će trupi „Barja“ obezbediti adekvatne uslove za rad.
 
U perspektivi bi pozorište trebalo i da se vrati pod okrilje Kulturnog centra, gde je pozorištu i prirodno mesto, ukazuje Milošević.
 
- Mi smo u proteklom periodu, zahvaljujući razumevanju direktora Vlasinskih hidroelektrana, koristili njihov prostor ispod gradske biblioteke, a probali smo i u biblioteci crkve.
 
Verujem da ćemo nadalje uspeti da radimo u kontinuitetu budući da za to postoji veliko interesovanje među članovima ansambla, pravim pozorišnim zaljubljenicima i entuzijastima – kaže Milošević.
 
Inače, pozorišni amaterizam u Surdulici ima višedecenijsku tradiciju od vremena Kulturno-umetničkog društva "1. maj".
 
Od 2003. godine surduličko amatersko pozorište nosi ime po Dušanu Cvetkoviću Barji, koji je u Surdulicu došao posle Drugog svetskog rata sa partizanskom pozorišnom trupom i tu ostao.
 
Radio je u Vlasinskim hidroelektranama, a istovremeno je počeo da organizuje pozorišni život u gradu, režirajući i glumeći u predstavama.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: