Dodik o paklenom planu: Odbili smo migrante, smestili su ih u srpska sela u BiH, tražiću da ih deportuju!

Tanjug

02. 09. 2018. u 10:02

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji plan da se u BiH zadrži dobar broj migranata i naveo da su posle odbijanja RS da otvori tri sabirna centra za njih, migranti smešteni u srpska sela

Додик о пакленом плану: Одбили смо мигранте, сместили су их у српска села у БиХ, тражићу да их депортују!

Milorad Dodik
Foto: Tanjug

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da postoji ozbiljan plan da se u BiH zadrži dobar broj migranata i naveo da su posle odbijanja RS da otvori tri sabirna centra za njih, migranti smešteni u srpska sela u FBiH, a da će on kao član Predsedništva BiH tražiti njihovu deportaciju.

"Ukoliko zatraže azil, dobiće ga i za pet godina postaće građani BiH sa pravom glasa", rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje o migrantskoj krizi u BiH tokom gostovanja na RTRS.

Navodi se da je Dodik ponovio da migranti mogu samo da prođu kroz Republiku Srpsku, ali nikako da se tu zadržavaju i dodao da je u tom kontekstu apsolutno neprihvatljivo da se na teritoriji Srpske prave sabirni centri za njih.


"Savet ministara je odredio da jedan sabirni centar bude u Zalužanima, jedan u Bijeljini i jedan u Trnovu", rekao je Dodik i dodao da je vlast Srpske to odbila, pa su odlučili da ih smeste u srpska sela u FBiH u kojima bi trajno ostali.

Dodik je izneo tvrdnju da je među migrantima veliki broj bezbednosno opasnih lica i poručio da je rešenje migrantske krize u BiH deportacija.

"Kao član Predsedništva BiH, što ću sigurno biti, tražiću njihovu deportaciju", rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Милојко

02.09.2018. 10:56

Притисци се настављају,гос.Додик је и даље усамљен и нико му не помаже.Тихо стезање РС ће се нема сумње наставити.........

Kažu

02.09.2018. 10:56

Posle Tanajskih ploča i knjige Ruskih naučnika Velikaya Horvatiya iz 3veka: Croative.net ‘Velikaya Horvatiya’ – od Moskve do Crnog mora, od Kavkaza do rijeke Tise! Evo sada novi dokazi o hrvatskoj državi 13vek pre naše ere: Croative.net Naša pradomovina Hvarèzm: Prahrvatska rana Uvarêzmya-Chorasmia prije Aleksandra Velikog

Анти Антифа

02.09.2018. 11:17

Срби су конститутвни у БиХ и наш глас се мора поштовати.Време је Српска крене ка пуној независности

wz20s

02.09.2018. 23:24

@Анти Антифа - Srpska je krenula u Sloveniju i Njemacku. Nemoj se zavaravati.

zaliv.net

02.09.2018. 12:28

Braco Srbi, cuvajte Dodika jer boljeg nemate....nemojte nasedati na kojekakve price jer se nigde ne zivi mnogo bolje i nije jedan covek kriv za los zivot kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj vec su krivi ovi koji nas decenijama satiru i unistavaju! Pamet u glavu

wz20s

02.09.2018. 23:23

@zaliv.net - Jesi li ti krsten covjece? Pa iz RS dnevno ode po 10ak ljudi, dok Mile srbuje (a nije htio kad je trebalo) i prica price za bakice i dekice. U mom gradu ima 4 (četiri!!!) prva odjeljenja u 2 skole! Prije rata bilo 16, poslije rata 8-9 sad 4 po 15-16 ucenika. Mislis da se to smije reci na drzavnoj tv? Ko je kriv sto nije nista uradjeno u zadnjih 13 godina? Moja baba?

Demagogija i blef

02.09.2018. 21:49

@драгана - Uzmite ga sebi u Srbiju. Neka vama tamo smrdi kad ga tako gotivite. I neka vas pljačka, otima, reketira i prosvaja, kao što ovdje u RS-a radi.

Рајко Бос. Петровац

02.09.2018. 14:14

Ne mogu da vjerujem da je Dodik izjavio da su migranti smješteni u srpska sela u FBIH. Bio je plan da se migranti smjeste u okolini BoS.Petrovca,koje smo - na čelu sa načelnikom - Zlatkom Huljićem, odbili. Migrante se smjestili u h. ,,Sedra", kod Cazina, gdje su 100%-bošnjaci. Migranti samo prolaze - pod nadzorom MUP RS - kroz RS ,jer žele doći do Hrvatske i gr.prelaza kod Bihaća.

wz20s

02.09.2018. 23:19

@ Рајко Бос. Петровац - Ja sam neki dan bio u Bihacu i Velikoj Kladusi i svi su tamo. Dodik je samo manipulator i smutljivac. Sve sto kaze moras provjeravati.