CRNOGORCI HTELI DA UĆUTKAJU MATIJU BEĆKOVIĆA: Oj svijetla majska zoro, lomljenje zvučnika, suzavac...

Novosti online

01. 09. 2018. u 20:50

Budvanska policija podnela je prekršajne prijave protiv Budvanina D. I., zbog incidenta koji se dogodio sinoć u Budvi uoči početka poetske večeri srpskog pesnika Matije Bećkovića.

ЦРНОГОРЦИ ХТЕЛИ ДА УЋУТКАЈУ МАТИЈУ БЕЋКОВИЋА: Ој свијетла мајска зоро, ломљење звучника, сузавац...

Matija Bećković Foto N. Skenderija

Budvanska policija podnela je prekršajne prijave protiv Budvanina D. I., zbog incidenta koji se dogodio sinoć u Budvi uoči početka poetske večeri srpskog pesnika Matije Bećkovića.

Kada je najavljen da govori i nakon što je prišao mikrofonu, došlo je do komešanja među delom osoba okupljenih sa strane - Budvanka D. Lj. pokušala je da na svom zvučniku pusti crnogorsku himnu "Oj svijetla majka zoro", kada joj je prišao D. I. i polomio zvučnik.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Budvanin je tokom saslušanja rekao da je mislio da će njegova sugrađanka da aktivira suzavac i da je zato tako reagovao.


Organizatori poetske večeri, saopštili su da će podnijeti budvanskoj policiji prijavu protiv D. Lj. koja je pokušala, kako tvrde, da remeti održavanje manifestacije.

"Prijavom će biti obuhvaćene još četiri osobe, koje su došle sa namerom da prekinu Bećkovića, gađaju ga sa raznim predmetima", rečeno je Vijestima nezvanično.


Uprava Javne ustanove "Biblioteka Budve", uoči gostovanja Bećkovića uputila je pismo Centru bezbendosti Budve u vezi sa tim da se na društvenim mrežama stvara negativna atmosfera i građani zovu na bunt.

Kako su tada saopštili, pojedinci navodno najavljivali da će Bećkovića gađati jajima i paradajzom...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

leptir

01.09.2018. 21:05

doci ce vreme, kao i na kosmetu, da se deli crna gora na srpski i crnogorski deo. mirnodopski, naravno.

Leva i Desna

01.09.2018. 21:09

E moji nepismeni milogorci. Kako vas sramota nije od ovakvog pravog GOSPODINA. U misiju rupu se nabite ako stida imate....

vladimir

01.09.2018. 21:27

Matija gde bi ti, da Srbija donese "crnogorski" zakon o nepoželjnim nacijama! A trebalo bi!

Stevan

01.09.2018. 22:57

Srbi u Crnoj Gori treba da se bore za svoje skole da prave paralelan sistem i rade na ocuvanju i jacanju tkiva

Petronije Arbitar

02.09.2018. 00:38

Sve ovo nije naivno, mentalitet naroda se menja, suluda srbomržnja se širi među Crnogorcima jednako kao kod Šiptara i Hrvata, bolesnu devojčicu takoreći još hapse i maltretiraju samo zato što je Srpkinja, Bećković kao da je otišao u Prištinu a ne u Budvu, tako ga dočekaju. Neće biti dobro. Ovo je ludilo i to kolektivno, nije samo da je Milo i Milogorci, oni su samo inicijatori srbomržnje a zlo seme se prima kao da se tretira najboljim đubrivom! Uživamo plodove Titovog stvaranja xy nacija od Srba

Petar Krivokapic

02.09.2018. 00:51

U Crnoj Gori nema vise slijedbenika Save Kovacevica ili Pavla Djurisica. Uglavnom, preovladavaju slijedbenici izdajnika Drljevica.

Dragan Jovanović

02.09.2018. 00:59

Матија је отишао доле да гађа људе љубављу и лепом речју. А ови несретници који њега гађају не знају кукала им мајка да сами себе блате и понижавају.

usaf

02.09.2018. 07:57

Matija Beckovic="Srpski" Tompson!Kako bi vi Srbi reagirali,kada bi ovaj pevac dosao u Srbiju,da peva za Hrvatsku manjinu?E,to vam je Beckovic za CrnoGorce!!!

crni Djordje

02.09.2018. 09:04

@usaf - @usaf,glupost je porediti Tompsona i Beckovica i to neka ide na vasu intelegenciju!Razlika je i sto je Beckovic rodjen od Crnogorskih Srba,a Tompson od Hrvatskih ustasa!

karate

02.09.2018. 11:25

@usaf - Usaf @ ,nemoj tako jer dokazujes da nemas veze sa svoim mozgom . Tompson nije unistio i neunistava Hrvate a Beckovic sa Cosicem , i ostalim nacionalistima je unistio Srbe za sva vremene i jos uvek ih unistava na svaki moguci nacin .

crni Djordje

02.09.2018. 08:01

Sta znaju Natovci sta je kultura,Crna Gora tone mrznjom prema Srbima i Srbiji... Predlazem razmenu stanovnistva:Crnogorci iz Srbije u Crnu Goru,a Srbi iz Crne Gore u Srbiju da se razgranicimo jednom zauvek!

NISU TO BILI CRNOGORCI

03.09.2018. 07:49

TO JE SAKA SLJAMA, izrodi koji za saku dolara prodase slavnoga Njegosa, saka jada, kojima je obraz isto sto i guzica, a tu prednjaci poglavnik i celo poglavnistvo.