Mirković sa crno-belima u Istanbulu
Mirković sa crno-belima u Istanbulu

Mirković objasnio zašto nije bilo pojačanja poslednjeg dana prelaznog roka: Bolje ne uzimati nego uzimati bilo šta

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.09.18. | 16:48

„Ono što je bilo pre određenog vremena je multiplicirano“, utisak je šefa struke Partizana o pojačanjima večitog rivala

Još jedan meč, pa prestrojavanje.

Uoči završne utakmice prvog takmičarskog ciklusa, neposredno pred predah izazvan reprezentativnim obavezama, pitanje je kome je i koliko do fudbala u Partizanu. Eliminacija od Bešiktaša i sazanje da nema evropskih utakmica ove jeseni, uz to da nije bilo ni pojačanja u završnici prelaznog roka, stvorili su ambijent oko Humske u kome mnogima deluje da bi susret sa OFK Bačkom (nedelja, 21.00) trebalo da bude samo odrađivanje posla.

Izabrane vesti

Trener Zoran Mirković svestan je važnosti izazova, iako na Topčidersko brdo dolazi ekipa koja bi u nekim, po Parni valjak srećnijim vremenima, „primila tri gola“ i pre prvog sudijskog zvidžuka.
Ostala su nam samo dva takmičenja. Ispali smo iz Evrope, a i pred gostovanje u Šapcu sam rekao da kredita, što se tiče naše lige, imamo vrlo malo. Ili ga nemamo. Zaostajemo za vrhom tabele, svaku utakmicu moramo da idemo na pobedu. Ovaj duel dolazi posle ispadanja od Bešiktaša, sigurno nam neće biti lako, jer je OFK Bačka dobra i organizovana ekipa, gledali smo njen susret sa Vojvodinom, ije imala podređenu ulogu. Ne mislim da će igrati bunker, jer je tim odlično balansiran i ima ozbiljne pojedince“, uverava šef struke crno-belih.

Najveći problem domaćina mogao bi da bude što većina igrača izgleda kao da jedva čeka pauzu, da se oporavi. Ne samo fudbalski, već i emotivno.
„Prva utakmica posle eliminacije je najteža. Kratak je period od četvrtka do nedelje, ekipa je fizički i emotivno ispražnjena. Biće izmena. Zbog broja stranaca, možemo da računamo samo na četvoricu, automatski dvojice neće biti. Inače, gledaću da manje rotiram“.

Izvesno je da Partizan neće moći da računa na Marka Jankovića (posledice povrede zadnje lože iz prvog susreta sa Bešiktašem), a pod upitnikom je i Aleksandar Šćekić (dobio rasekotinu u Istanbulu). U međuvremenu je klub napustio Ognjen Ožegović, a niko nije došao, pa je pitanje da li su Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić dovoljno dobri da izdrže pritisak do kraja 2019, kad bi mogao da se angažuje novi špic.
Procena naša je bila da bi Ožegović bio treća opcija u špicu i da bi do decembra dobijao malo prostora. Shodno tome smo doneli takvu odluku“, istakao je Mirković, a na pitanje zašto nije posegao za eventualnom zamenom uzvratio. „Nije bilo vremena za ozbiljnije priče. Bukvano je bilo minut do 12. U takvoj situaciji sam pre za ne uzimati, nego uzimati bilo šta“.

Elaborirajući ogroman bodovni zaostatak na kraju prošle godine, Miroslav Đukić je kao jedan od razloga naveo utisak da je Crvena zvezda imala mnogo širi igrački kadar, a ovog leta, posebno poslednje dana prelaznog roka (potpisi Ričmonda Boaćija, Marka Marina i Gorana Čaušića) to je utrostručeno, pa je novinare zanimalo kako Mirković gleda na to.
„Sve ste rekli sami. Ono što je bilo pre određenog vremena je multiplicirano. To je tako, to je realnost. Mi imamo naš kadar, procena je da do decembra idemo sa ovim timom, videćemo kako će biti“.

Možda je sad, kad više nema međunarodnih utakmica, prilika da šansu dobiju deca Partizana, Zlatan Šehović na levom beku, Luka Cucin na desnom, možda Armin Đerlek u sredini... Uz rizik da, ako ih neko primeti, već na zimu odu u inostranstvo...
Imamo grupu interesantnih mladih igrača, trebalo bi da nam budu pravac za budućnost. Opet, imamo usud da se borimo za ekonomskim stvarima, kad dođe trenutak za tako nešto gleda se interes kluba. Neka sredstava, ipak, moraju da se obezbede, da li na ovaj ili neki drugi način. Mora se naći ravnoteža i u tome“, zaključio je Zoran Mirković.

IGRA SE U 21, MI ĆEMO SIGURNO BITI NA STADIONU

Partizanovi igrači su vidno poljuljani eliminacijom od Bešiktaša, ali nova obaveza je pred vratima.
Juče smo imali trening oporavka, grupa koja je igrala utakmicu nije bila sa nama. Kako god da se momci osćaju moraće svoje stanje da poboljšaju i fizički i moralno“, stav je Zorana Mirkovića.

Pitanje je i koliko će navijača doći da gleda utkamicu protiv OFK Bačke, jer se igra u nedelju od 21 čas, što automatski smanjuje mogućnost onima iz unutrašnjosti da se zapute za Beograd.
Publici je uvek otvoren poziv, mi ćemo sigurno biti tamo“, dodao je trener crno-belih.

POČINJEMO DA IGRAMO TEK KAD SMO U MINUSU

Partizan je dva od tri gola na „Vodafon parku“ u Istanbulu primio iz prekida, preostali kroz centralnu, što jasno ukazuje na odustvo koncentracije.

U post festum gostovanja Bešiktašu, Mirković ističe:
„Jefitno primiljeni golovi. Inertnost. Počinjemo da igramo onog trenutka kad smo u minusu, to je nedopustivo za takve utakmice“.

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara