Najnovije vesti
IT
Lenovo opet oduševilo sa Yoga Book. Ovog puta ima dva displeja

Lenovo opet oduševilo sa Yoga Book. Ovog puta ima dva displeja

Pre dve godine Lenovo je predstavio svoj pomalo futuristički laptop Yoga koji nije imao fizičku tastaturu pa je u mnogome izgledao kao klasičan noutped. Sada, otišli su korak dalje sa Yoga Book C930, sa novom tastaturom, ali i boljim procesorom.

Lenovo Yoga Book C930 Foto: Promo
Lenovo Yoga Book C930

Nova Yoga Book dolazi samo sa Windows 10 i u mnogome je više laptop nego tablet. Opremljen je sa sedmom generacijom Intel Core i5 i opciono sa Core M procesorom. Tu je 4GB RAM-a i 258 GB SSD memorije. Dimenzije su skoro iste kao kod prethodnog modela - 10.8 inča sa quad HD i tačskrin displejom, težak je 775 grama i ima bateriju od 35.8Wh koja omogućuje autonomiju do 8.6 sati. Tu je i Wacom Active Pen koja beleži do 4096 različitih vrsta pritisaka.

Nova Yoga Book ima novu E-ink tastaturu koja služi i kao drugi displej
Foto: Promo
Nova Yoga Book ima novu E-ink tastaturu koja služi i kao drugi displej

Najveća promena je kod tastature koja sada maltene služi kao drugi displej. I to "E-Ink" displej umesto nekadašnje “Halo” tastature. Sada kada preklopite laptop imate displej koji služi za čitanje, za sada samo PDF fajova a ne kao na primer Kindle. Takođe, možete iskoristiti ovu stranu displeja za zapisivanje beleški koje kada se selektuju automastki mogu da se pretvore u tekst u word dokumentu.

Još jedna novina, više zabavna nego bilo šta drugo je to što Yoga Book C930 ima funkciju “knock to open”. Dovoljno je da kada je zatvoren samo kucnete dva puta na njega i on se odmah itvara.

Inače, prodaja kreće u oktobru.