Jerkov čestitala Zaevu na hrabrosti

Potpredsednica DS i poslanica Aleksandra Jerkov čestitala je premijeru Makedonije Zoranu Zaevu na "odgovornim, mudrim i hrabrim potezima".

Izvor: B92

Subota, 01.09.2018.

15:15

Jerkov čestitala Zaevu na hrabrosti
screenshot

Ona je pod tim mislila na rešavanje višedecenijskog problema sa Grčkom.

Jerkov i poslanica Maja Videnović učestvuju u Skoplju na međunarodnoj konferenciji o evropskoj budućnosti Makedonije u svetlu predstojećeg referenduma o imenu te države, ali i evropskim integracijama i pomirenju u regionu, kao i o izazovima koji stoje pred državama Balkana.

U saopštenju, Jerkov je čestitala Zaevu i na tome što "nijednog momenta nije obmanjivao građane manipulišući njihovim osećanjima i strahovima, niti pokušavao da pobegne od odgovornosti".

Istakla je da vlasti u Srbiji, ali i drugim balkanskim zemljama, odgovara da u regionu stalno postoje tinjajući konflikti koji svakog momenta mogu eskalirati jer je to način da skupljaju jeftine političke poene i obmanjuju građane.

Konferenciju organizuju Socijaldemokratska stranka Makedonije, Laburistička partija Velike Britanije, švedska socijaldemokratska stranka, holandske socijaldemokrate, kao i Evropski forum. Na njoj učestvuju poslanici i predstavnici socijaldemokratskih stranaka iz 15 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: