01. septembar  2018. 13.57  | Izvor: Tanjug

Đilas: Nismo samo protiv Vučića, imamo ideje

BEOGRAD -

Dragan Đilas, neformalni lider Saveza za Srbiju, koji bi sutra trebalo da bude formiran, navodi da se Savez za Srbiju nije skupio samo da bi bio protiv predsednika Aleksandra Vučića, već, kako kaže, imaju ideje.

On je rekao da to pokazuje njihov program u 30 tačaka:

"Trudili smo se da budemo konkretni, da se bavimo ekonomskim temama", istakao je Đilas za N1.

dragan djilas jpg

Kada Savez osvoji vlast, živeće se mnogo bolje, jer, kaže Đilas, nije teško živeti bolje od onoga kako se živi danas.

"Nama svi odlaze iz zemlje, koliko lekara i medicinskih sestara, šta radi država - ništa. Mi ćemo podići te plate, tako što će prestati pljačka i napraviti privredu koja će to moći da podnese. Mi smo RTB Bor dali za džabe, kao aerodrom što smo dali", naveo je Đilas.

Iako svestan, kako kaže, raznorodnosti i različitosti u stavovima pojedinih članica Saveza, on dodaje da su i Dveri i DS i svi drugi protiv "rasprodaje Srbije", i imaju prihvatljiv stav koji se tiče državnih interesa.

Kada je reč o Kosovu, Đilas je kazao da treba poštovati Ustav Srbije i Rezoluciju SBUN 1244.

"Mi smo u Savezu rekli da smo spremni da razgovaramo sa Albancima, nećemo stolicu u UN za Kosovo, ideja je da radimo na pomirenju", zaključio je Đilas.

Mihajlović: Đilas nudi istu politiku koja je unazadila Srbiju

Potpredsednica Vlade i članice Predsedništva SNS rekla je danas da i njegov Savez za Srbiju nemaju ništa novo da ponude osim iste one politike koja je Srbiju zadužila, osiromašila i vratila je godinama unazad u razvojnom smislu.

"Sve ššto Đilas danas nudi, građani Srbije su već imali prilike da vide i, nažalost, osete na svojoj koži. Danas obećava veće plate vaspitačicama, a upravo je vlast Demokratske stranke, čiji je bio deo, dovela Srbiju na ivicu bankrota trošenjem onog što nije zarađeno", rekla je ona.

Kad Đilas govori o javnom dugu, treba da se zna i da je javni dug eksplodirao upravo u vreme DS-a.

"A bašš smešno zvuči kad Đilas, kao čovek koji je uvećao svoju imovinu dok je bio na vlasti 800 puta, optužuje bilo koga za bogaćenje", ističe Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Đilas ni tada ni danas nema rešenje i plan ni za jedno strateški važno preduzeće, ali su prvi da kritikuju svaku investiciju, pa i danas kaže da smo "RTB Bor dali za džabe, kao aerodrom ššto smo dali", navodi ona.

"Za Đilasa je ništa 1,46 milijardi dolara investicija koje će spasiti i razviti RTB Bor, koncesija od 1,46 milijardi evra za Aerodrom "Nikola Tesla" kao i obezbeđena budućnost za smederevsku Žželezaru. To za njega nije ništa jer od toga korist i sigurnu budućnost imaju građani Srbije, ali ni evro neće stići u džepove Đilasa i njegovih pajtaša", kaže Mihajlovićeva.

Broj komentara: 8

Dragana  01. 09. 2018. | 14:18
A kakve to ideje imate.
Ljudi, volite se  03. 09. 2018. | 10:33
@Dragana @Dragana:...Postovana, NIJE STVAR U IDEJAMA, VEC U RADU! Ideje su samo smerrnice sta da se radi! Ideje ima SVAKO! Sposobnost da ih ostvari, RETKO KO, manje od 2(DVA)% ljudi! Djilas spada u ta 2% i ima sposobnost da realizuje ideje, ALI SAMO ZA SVOJU KORIST! Mi ostali gradjani Srbije smo iskljuceni iz njegovog boljitka. On je tip coveka, od koga postaju DIKTATORI! Nesto poput Djuka de Monte Negro, MilAAA! Prica da je DEMOKRATA je samo prica! Savez za... PRICA STA BI MI ZELELI DA CUJEMO. Radice sta im se kaze. Bice slozni u NEJEDINSTVU AKCIJE! Kud cete vecu BLOKADU?!? Srbija treba da NAPREDUJE, a ne da stoji BLOKIRANA NEJEDINSTVOM AKCIJE, saveza formiranog za BLOKADU Srbije! Ljudi, volite se i VOLITE SRBIJU.
0
0
Miki  01. 09. 2018. | 16:36
Nemaju oni nikakvu posebnu ideju. Prosto su samo protiv.
Lalica  01. 09. 2018. | 18:19
Dobro je sto se bar jedna ideja iznela javno.a to je -borba protiv Vucica-.Mislim da buduca koalicija ide metodama kojima se vodio DOS.To je ideja rusenja vlasti svim metodama.Samo ovaog puta ce kriticna masa za promene biti veoma,veoma mala.Nece ovog puta biti bageriste Dzoa,niti zelje za promene,jer ljudima je pokazano sta moze da nam donese paljevina Skupstine i izzivljavanje demonstranata na ulicama gradova.Krajnja ideja je ponovni dolazak na vlast onih koji su se godinama prikazivali kao veliki demokrati.
Vlast treba da dobro razmisli kako da se parira ovim bivsim politicarima,danas najbogatijim ljudima u siromasnoj Srbiji.Da ne govorimo u cijim rukama su tkz.slobodni mediji i ko ih finansira.Mislim da je doslo vreme da se sprovede ona cuvena cankova LUSTRACIJA,ali ovaj put prema bivsim politicarima koji su ojadili Srbiju posle 2000.godine.
Ugljesa  01. 09. 2018. | 18:56
Vasa glavna ideja je kako sto vise mrzeti
i vredjati predsednika Vucica .
Dejan  01. 09. 2018. | 20:57
Имате идеје и визију за нову провизију, баш као што их је садашња власт имала када је била ваша опозиција. Исти Курта као и Мурта.
Cica  01. 09. 2018. | 22:10
Tvoja ideja đilase nikom nije dobro donela...nemoj da bam pricas o tome i da spominjes svoje ideje
Mara  02. 09. 2018. | 08:01
Samo sto ja osim napada na Vucica i na ostale clanove vlade nista drugo cula nisam. Pa volela bih da cijem kakve to vi imate ideje?!