Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.09.2018.
08:11
S. Đ. - Vesti A

Dara odbila "Bolji život", Voja "Nemanjiće"

Da se karijera gradi i na odbijenim ulogama govori i činjenica da mnogi naši glumci nisu prihvatili jednu od ponuđenih rola, a koja je kasnije proslavila nekog od njegovih kolega. I ko zna kako bi izgledale brojne serije i filmovi da su u njima zaigrali upravo oni kojima je prvo uloga bila namenjena. Dara Džokić nedavno je otkrila da je pre više od tri decenije odbila ponudu reditelja Aleksandra Đorđevića i scenariste Siniše Pavića da igra u seriji "Bolji život".

M. Karović
Bogata i uspešna karijera: Vojin Ćetković i Nada Šargin

Ona je istakla da zbog obaveza u pozorištu nije mogla da prihvati ulogu, a koja je kasnije proslavila njene kolege.

- Odbila sam "Bolji život", što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jednog svog postupka. Tako je trebalo da bude - rekla je Dara Džokić u jednoj TV emisiji.

A Stefana Nemanju u seriji "Nemanjići, rađanje kraljevine" trebalo je da igra Žarko Laušević, a kada je on to odbio, Gordan Mihić je ulogu ponudio Voji Brajoviću, smatrajući da je odličan izbor jer je u filmu "Boj na Kosovu" igrao Vuka Brankovića. Međutim, Voji se ova uloga nije dopala.

Mane namenjen Sergeju

Javnosti je malo poznato da je Vojinu Ćetkoviću bila ponuđena uloga Voje u "Otvorenim vratima", ali ju je glumac odbio, smatrajući da nije dovoljno sazreo za taj angažman.

Umesto njega, angažovan je njegov prijatelj i kolega Nikola Đuričko. Uloga Dimitrija - Mite Pantića u serijalu "Tesna koža" proslavila je Nikolu Simića, ali on je odbio da u seriji "Bela lađa" tumači lik najpoznatijeg mlađeg referenta, jer je u to vreme radio na dve TV serije. Umesto Simića, Pantića je igrao glumac Petar Kralj. Reditelj Zdravko Šotra planirao je da Sergej Trifunović bude Mane Kujundžija u filmu "Zona Zamfirova". Međutim, glumac sebe nije video u toj ulozi, pa je umesto njega Maneta odigrao Ćetković. Trifunović je takođe odbio i ulogu u blokbasteru "Ljubav pre svega" sa Nikol Kidman, a zamenio ga je Metju Kasovic.

- Da, tačno je da mi je ponuđeno da glumim u seriji, ali sam odlučio da odbijem jer imam projekte koje već radim. Ne želim da mnogo pričam o tome, jer smatram da to nije u redu. Projekte koje trenutno radim su po mom mišljenju mnogo bolji i iz tog razloga sam odustao od ovog - rekao je tada Voja Brajović.

Stefana Nemanju na kraju igra Mladen Nelević.

I Ivan Bekjarev je jedan od umetnika koji smatraju da se karijera gradi i na odbijenim ulogama.

- Odbijao sam uloge. Nekad jednostavno morate da odbijete nešto zbog dostojanstva, honorara koji je ispod svakog nivoa ili vam se uloga ne sviđa. Uloge odbijate iz raznih razloga. Međutim, uvek sam se trudio da nađem razlog da pristanem, a ne da odbijem. Pre svega, dok ne pročitam tekst, ništa nisam odbio, a kada pročitam onda jesam, tu i tamo nešto - rekao je Ivan jednom prilikom.

Mnogi ne znaju da je lik Nine Andrejević u seriji "Bolji život" trebalo da igra Lepa Brena, ali zbog brojnih turneja morala je da odbije ulogu, koja je pripala Snežani Savić.

Lane trebalo da igra Šurdu

Jedna od najlegendarnijih naših serija "Vruć vetar" je osvojila publiku širom bivše Jugoslavije. Međutim, njen idejni tvorac Siniša Pavić otkrio je tajnu i rekao da Ljubiša Samardžić uopšte nije trebalo da tumači lik Šurde.

- Malo je poznato da je Šurdu trebalo da igra Lane Gutović, da je Firgu trebalo da igra Bata Stojković, ali je izabran Čkalja, što je sasvim dovoljno za esejističke rasprave o trci za glavne role u "Vrućem vetru". Samo je Bora Todorović bio siguran, stvarajući jednu od najboljih epizodnih uloga ikada odigranih - otkrio je Siniša Pavić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online