Premijera spotova za dobrovoljno služenje vojnog roka

Na renoviranoj krovnoj terasi beogradskog Doma Vojske premijerno su prikazani spotovi u okviru promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka "Napravi iskorak".

Posle više od dve decenije, terasa Doma Vojske Srbije, nekada renomirani i među Beograđanima veoma popularni "bioskop pod vedrim nebom", ponovo je otvorena za javnost, a tim povodom program su obogatili i filmovi u crno beloj tehnici Vojnofilmskog centra "Zastava film".

Projekcijama su, kako je saopšteno, prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, predstavnici Ministarstva, Vojske Srbije i redovni posetioci kulturnih događanja u beogradskom Domu Vojske.

Ističući značaj medijske promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka, Živković je pozdravio okupljene u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, naglašavajući da se u spotovima "Napravi iskorak" vide prednosti i vrednosti koje stiču mladi ljudi kada dođu u Vojsku Srbije.

Posle tri meseca individualne specijalističke obuke oni se upućuju u jedinice u kojima savlađuju više nivoe obuke i izvršavaju zadatke u sklopu svojih jedinica. Može se reći da to predstavlja i određenu vrstu socijalizacije mladih ljudi, koji kroz kolektivni duh i zajedničke vrednosti iskaljuju svoju ličnost i učvršćuju je, rekao je Živković.

Ovom medijskom kampanjom pozivamo mlade ljude da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i tako savladaju nove izazove u stvaranju bezbednije i bolje Srbije, naglasio je Živković.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković istakao je da je u renoviranje Doma Vojske od prizemlja do krova – njegovih galerija i depoa u kome je pohranjeno skoro 2.000 vrednih i unikatnih slika, prostorija u kojima je smešten Umetnički ansambl "Stanislav Binički", pa i nekada veoma omiljene krovne terase i zidnog sata izrađenog 1936, poslednjih desetak godina uloženo više od 40 miliona dinara.

Ova zgrada, nekadašnji Ratnički dom, ostavljena nam je u amanet od naših predaka, slavnih ratnika iz Prvog i Drugog svetskog rata i u njoj je i 1999. godine, za vreme bombardovanja Srbije bio jedan od najvećih Medija centara u kojima su novinari iz zemlje i sveta najbrže saznavali činjenice o posledicama agresije, kazao je Bošković.

Kao omaž nekadašnjem bioskopu na otvorenom, prikazani su filmovi Vojnofilmskog centra "Zastava film" u crno beloj tehnici "Higijenske navike vojnika" i "Maskiranje", a goste su zabavljali članovi Kamernog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво