31. avgust  2018. 21.51  | Izvor: RTV

Sremski bećarac u Dobrincima

RUMA -

4. Sremski bećarac u Dobrincima biće održan u nedelju, 2. septembra u porti Srpske pravoslavne crkve Svetog Nikole s početkom u 12 časova u organizaciji dobrinačkog Udruženja žena „Tifani" pod pokroviteljstvom Opštine Ruma i Mesne zajednice Dobrinci.

Na manifestaciji učestvuje 20 izlagača među kojima su udruženja i aktivi žena, kao i udruženja građana i organizacije iz Srema i okoline.

sremski, becaracu, dobrincima

Učesnici će se takmičiti u kuvanju sremskog bećarca, dok će posetioci imati priliku da se u takmičarskom delu programa oprobaju u krunjenju kukuruza i brzom jedenju kukuruza šećerca.

Najbolje u kuvanju sremskog bećarce ocenjivaće profesionalni kuvar, a goste će zabavljati Etno grupa „Vrelo" i estradna umetnica Maja Nikolić. U kulturno-umetničkom programu, između ostalog nastupiće i članovi AKUD-a „Dobrinci", dok će najmlađi Dobrinčani stihovima dočarati duh ovog rumskog sela.

Realizaciju ove manifestacije pomogli su i Javno preduzeće „Gas Ruma", fabrika salate „Lalinea Verde" i preduzeće „Sole komerc" – Mlin u Dobrincima.