Vesti

1

Đurić: Potrebno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije

Autor: JU

Izvor: Beta

Đurić: Potrebno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: Foto: Medija centar

On je za RTS rekao da kampanju vode iz vladajućih krugova u Prištini, u delu međunarodne zajednice, ali i pojedini u Srbiji.

"Polako se stvara kritična masa protiv rešenja, što nije u srpskom interesu", rekao je Đurić.

Na pitanje o izjavi nemačkog ministra spoljnih poslova Hajka Masa koji je rekao da se Berlin protivi izmeni granica, Đurić je istakao da to samo pokazuje koliko je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je govorio da je potrebno jedinstvo "da bilo šta dobijemo za narod i zemlju".

Đurić kaže da je za Veliku Britaniju, Nemačku i mnoge druge zapadne zemlje "nezavisno Kosovo zakucano" na celoj teritoriji Kosova i Metohije i da oni smatraju svaki kvadratni kilometar Kosova i Metohije nezavisnom teritorijom i da nije potrebno da Srbija dobije bilo šta u teritorijalnom smislu.

"A imate, nažalost, gomilu onih i u Srbiji, Janjić, Janković, Jeremić, Trajković, da ne pominjem sad sve koji imaju potpuno identičan stav", kazao je Đurić.

Đurić je napomenuo da je teško promeniti "katastrofalno lošu poziciju" jer je veliki i značajan deo "čovečanstva" Kosovo proglasio nezavisnim.

Kada je reč o stavu mitropolita Porfirija da pitanje Kosova ne sme biti zloupotrebljeno za postizanje bilo čijih ličnih ili partijskih interesa, Đurić je naveo da je uveren da "tiha, ali snažna većina sveštenstva" razumno i racionalno gleda na pitanje KiM za razliku od onih koji se, kako je naveo, "zaklanjaju iza mantija, a bave se politikom".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Русофиль Русосербинович Дунаиский

"Đurić: Potrebno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije..." ... - Ну, так - буд6 iединствении...