Capital.ba

IDDEEA raspisala tender za zgradu u Banjaluci od 16 miliona KM

31.08.2018. / 16:07

BANJALUKA – Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) raspisala je danas tender KM za izbor izvođača koji će graditi zgradu IDDEEA u Banjaluci vrijednu 16,3 miliona, saznaje portal CAPITAL.

Zgrada će biti izgrađena na lokaciji bivše kasarne Trapisti, a procijenjena vrijednost izgradnje je 13,9 miliona KM bez PDV-a, odnosno 16,3 miliona sa PDV-om.

Zainteresovane firme mogu da se prijave na tender do 18. oktobra, a nakon što izvođač bude izabran i uveden u posao imaće rok od tri godine da završi posao.

„Predemt nabavke je izgradnja administrativno-proizvodnog objekta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka u Banjaluci na parceli na lokaciji bivše kasarne Trapisti 1 i rušenje postojećih objekata na cjelokupnoj navedenoj parceli“, navedeno je u tenderskoj dokumenatciji koja je posjedu CAPITAL-a.

Ponuđači moraju ispuniti brojne uslove, a između ostalog moraju imati pozitivno poslovanje u posljednje tri godine, bankarsku garanciju, dokaze da su gradili velike objekte milionske vrijednosti, dokaze o tehničkoj i profesionalnoj opremljenosti.

„Ugovor će biti dodijeljen ponuđaču koji dostavi najnižu cijenu“, navedeno je u tenderskoj dokumenatciji.

O izgradnji zgrade IDDEEA u Banjaluci govori se godinama unazad, ali na tome do danas ništa nije urađeno.

Lokaciju na kojoj će biti izgrađena zgrada IDDEEA na 99 godina dala je Republika Srpska.

Nakon što je 2014. od grada Banjaluka dobila građevinsku dozvolu za izgradnju objekta vrijednog na rok od tri godine IDDEEA je pokrenula proceduru izbora izvođača radova i raspisala tender, ali je on zbog žalbe poništen.

Od tada pa do danas IDDEEA nije radila ništa na ovom projektu zbog čega je krajem prošle godine prijetila opasnosi da izgubi građevinsku dozvolu. Ipak, grad Banjaluka je na kraju produžio na još tri važenje dozvole.

CAPITAL: M. Čigoja

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: IDDEEA raspisala tender za zgradu u Banjaluci od 16 miliona KM

    1. petar

      Samo muljaže, grade zgradu u Trapistima i to tamo gdje malo malo pa poplave. Pa ce narednih 50 godina krasti lovu za rekonstrukciju objekta zbog poplave.